117048243 7cc6bb0b87 c

Minder strenge tbs-maatregel voor Syrisch-Palestijnse statushouder die Joods restaurant terroriseerde

Binnenlandmei 17 2022, 18:20
Het Nederlands rechtssysteem heeft weer eens keihard gefaald. De Syrisch-Palestijnse statushouder Saleh A., die tweemaal een Joods restaurant in Amsterdam terroriseerde én een vrouw aanrandde, krijgt in hoger beroep toch een minder strenge tbs-maatregel. Waarom? 'A. ging uitsluitend los op de ramen van het restaurant en niet op mensen.'
Regelrechte waanzin. Anders kan het haast niet omschreven worden. De statushouder stond eind 2017 'Allah Akbar' te roepen terwijl hij de ramen van een Joodse eetgelegenheid insloeg. Twee jaar later probeerde hij voor hetzelfde restaurant een Israëlische vlag in brand te steken. En ach, een aanranding in een tram kon er ook nog wel bij!
De rechter oordeelde dat een van de daden als een 'aanslag met terroristisch oogmerk' gold en legde de statushouder/terrorist een gevangenisstraf op van een jaar en tbs met dwangverpleging.
Tot daar liep het goed. Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum waarschuwden al dat het recidive-risico bij A. hoog is, hij ’nauwelijks te sturen is’ en ’continu gevaarlijk wegloopgedrag vertoont’, meldt De Telegraaf.
Maar in hoger beroep wordt de tbs-behandeling toch ingeperkt. De aanranding was geen grond voor zo'n zware tbs-maatregel en A. sloeg alleen maar de ruiten van het restaurant in, dus is een tbs-behandeling van maximaal vier jaar wel voldoende volgens het hof. De conclusie van de onderzoekers van het Pieter Baan Centrum wordt kennelijk gewoon genegeerd.
De eigenaar en klanten van dat Joodse restaurant mogen zich dus alvast gaan ingraven, want over een paar jaar staat deze veroordeelde terrorist natuurlijk gewoon weer te schreeuwen en uitsluitend ruiten in te slaan en vlaggen te verbranden. Nou oké, misschien past er ook nog wel een aanranding tussen...
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Fijn man, dat zo'n antisemitische terrorist gewoon een derde kans krijgt, ondanks het feit dat hij compleet ontspoord is en eigenlijk niet meer te redden valt. Wie helpt hem straks re-integreren in de samenleving, een naïeve D66'er misschien?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten