NPO'er Tijs van den Brink valt ON aan: 'Kritiek van desinformatie is juist!'

NPO'er Tijs van den Brink valt ON aan: 'Kritiek van desinformatie is juist!'

NPO-presentator Tijs van den Brink heeft zich op Twitter uitgesproken tegen Omroep ON. Want, zegt de linkse tv-man, die omroep zou hoegenaamd "desinformatie" verspreiden. Hij is dan ook maar wat blij met de ombudsman.

Op Twitter heeft Tijs van den Brink zich uitgesproken in het voordeel van de door de NPO en dus met belastinggeld betaalde ombudsman die omroep ON heeft weggezet als nepnieuws. Of beter gezegd: van het verspreiden van "desinformatie," onder meer door gasten die volgens de ombudsman desinformatie uiten niet direct tegen te spreken. Hilarisch natuurlijk, want als dat de maatstaf is, is werkelijk alles wat er bij de NPO gebeurt nepnieuws als leden van het kabinet langskomen. Die liegen er immers steevast op los en worden er zelden tot nooit op aangesproken.

Volgens Van den Brink is die kritiek "goed onderbouwd" en volkomen "terecht." Vervolgens roept hij mensen op die daar anders over denken om dat te "erkennen."

Het is natuurlijk ongelooflijk oncollegiaal van deze man. Normaal gesproken zie je dan ook dat NPO'ers zich zelden tot nooit uitspreken over wat er bij ándere omroepen gebeurt. Ze vallen immers allemaal onder dezelfde Grote Tent; die van de publieke omroep. De laatste keer dat Van den Brink iets kritisch heeft gezegd over uitlatingen of strategieën van een collega is... nou, die keer kan ik me helemaal niet heugen. Hij doet dat normaal gesproken voor zover mij bekend gewoon niet.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

En dat zegt alles over de manier waarop oude NPO'ers omgaan met ON.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer