Opinie: Kajsa Ollongren is totaal incompetent, stuur haar naar huis!

Opinie: Kajsa Ollongren is totaal incompetent, stuur haar naar huis!

Het is ongelooflijk wat er gisteren gebeurd is. Minister Kajsa Ollongren heeft namelijk toe moeten geven dat ze een enorme fout heeft gemaakt door publiek te maken dat Nederland drones heeft geleverd aan Oekraïne. Dat had geheim moeten blijven.

"Per levering wordt afgewogen of hiervan in het openbaar melding kan worden gemaakt. Voor deze systemen heeft het kabinet geoordeeld dat openbaarmaking niet dienstig is," aldus Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer. Maar dat heeft ze per ongeluk tóch gedaan. Want mevrouw is totaal incompetent en kan zichzelf niet in de hand houden.

Het is voor de zoveelste keer dat Ollongren zo'n fout maakt. Deze vrouw doet dat steeds weer. Soms pakt dat relatief positief uit - bijvoorbeeld doordat wij erachter kwamen dat de coalitie Pieter Omtzigt een "functie elders" wilde bezorgen - maar vaker levert het juist enorme problemen op.

Dat kan nu ook. Want Rusland weet op die manier welke wapens Oekraïne heeft en kan op basis daarvan dus een (effectievere) strategie ontwikkelen. Daarnaast - en dit is van levensbelang - kan Rusland het nogal slecht opvatten dat wij wapens leveren aan Oekraïne waarmee Russische jongemannen gedood worden op het slagveld. Heel gek, maar de kans dat Poetin dat allemaal prima vindt is nogal gering.

Hugo de Jonge was een blunderaar - en er zitten een paar andere professionele blunderaars in het kabinet die er werkelijk systematisch een puinhoop van maken. Maar niemand komt qua incompetentie ook maar in de buurt van mevrouw Ollongren. Deze D66'er is eigenlijk gewoon een karikatuur van een faalhaas. Zó erg is het gesteld met haar.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit mens heeft genoeg schade aangericht aan ons land. Het is tijd voor haar om haar boeltje bij elkaar te pakken en naar huis te gaan. Ga maar lekker voor de geraniums zitten of Netflix.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer