shutterstock 1660250275

'Op gas koken zorgt voor astmatische kinderen!' - Media en Europese organisaties pogen gas uit ons leven te bannen

Binnenlandjan 09 2023, 9:30
Het lijkt wel of we tegenwoordig overal te horen krijgen wat we wel en niet mogen doen. En weer is het de media en bepaalde Europese organisaties die het vuur aanwakkeren met hun paniekerige berichtgeving. Dit keer gaat het om het koken op gasfornuizen, dat volgens hen verantwoordelijk zou zijn voor astmasymptomen bij tienduizenden kinderen.
Ja, je leest het goed. Volgens het altijd klimaatgekke AD zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. En volgens maatschappelijke organisatie CLASP zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen.
Nu is het natuurlijk belangrijk om de gezondheid van onze kinderen te beschermen, maar laat ons eerlijk zijn: dit is gewoon de zoveelste poging van elitair links om gas helemaal uit ons leven te krijgen. Het is een onderdeel van de stikstofoorlog, waarbij we gedwongen worden om ons leven op allerlei vlakken aan te passen om de natuur te helpen. Maar is dat echt het grote doel hier? Of gaat het uiteindelijk alleen maar om het verkrijgen van meer, meer, meer macht voor de overheid terwijl de gewone Nederlander aan de bedelstaf wordt gebracht?
We moeten ons afvragen of deze paniekerige berichtgeving wel op feiten is gebaseerd, of dat het gewoon een manier is om ons te manipuleren en ons te dwingen om bepaalde keuzes te maken. Want laten we eerlijk zijn: gas is een goedkope en efficiënte manier om te koken en verwarmen. Het zou zonde zijn als we hierdoor genoodzaakt zouden worden om over te stappen op duurdere alternatieven, alleen maar omdat bepaalde organisaties en de media ons willen doen geloven dat gas slecht is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Overigens nog een punt: als je alles onderzoekt kun je ongetwijfeld concluderen dat er nadelen kleven aan bijna alles. Dan kun je dus ook alles gaan afschaffen en/of verbieden, zeker als je totaal geen oog hebt voor de negatieve gevolgen daarvan. Dat is helaas precies wat elitair links - politici, organisaties en de media - doen. En we betalen daar collectief een enorme prijs voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten