Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mogelijk strafbaar feit President Rechtbank Limburg

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mogelijk strafbaar feit President Rechtbank Limburg

De president van de rechtbank Limburg wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Martina Bijker-Veen zou volgens het OM strafrechtelijk vervolgd moeten worden vanwege een misdrijf. Ze wordt er van verdacht advocaat Richard Wagemans onder druk te hebben gezet om zijn functie als advocaat neer te leggen.

De Orde van Advocaten in Limburg heeft in een verklaring laten weten dat Bijker-Veen een collega advocaat onder druk zou hebben gezet om haar functie als advocaat neer te leggen. De advocaat in kwestie, Richard Wagemans heeft vorig jaar november aangifte gedaan tegen Bijker-Veen. De president van de rechtbank Limburg zou hebben gedreigd om aangifte te doen tegen Wagemans vanwege meineed mocht hij zich functie als advocaat niet neerleggen. Het parket in Rotterdam gaat nu onderzoeken of vervolging van Bijker-Veen mogelijk is. Er is nooit vastgesteld dat Wagemans daadwerkelijk meineed heeft gepleegd.

Het zou gaan om een betaling die gedaan is vanaf een rekening van een bedrijf waar de kantonrechter eerder al een vonnis over heeft uitgesproken. In het vonnis worden enkel dingen gesuggereerd maar niet feitelijk vastgesteld. Wagemans tekende een hoger beroep aan.

Bijker-Veen heeft in een gesprek met Hans Vogels van De Orde van Advocaten in Limburg het verzoek gedaan om Wagemans op de hoogte te stellen dat ze af wou zien van de aangifte wegens meineed wanneer Wagemans zelf zijn functie als advocaat zou neerleggen. Dit heeft Vogels bevestigd aan het NRC.

Vogels vindt dat verder onderzoek niet nodig is zolang meineed niet bewezen is. De zaak loopt nog vanwege het aangetekende hoger beroep van Wagemans. Vogels noemt Wagemans een “gerespecteerd advocaat met een lange staat van dienst.” Bijker-Veen laat op haar beurt in een schriftelijke verklaring aan het NRC weten dat ze geen druk heeft gezet op Wagemans.

Je zou door dit soort smerigheid bijna gaan denken dat mevrouw Bijker-Veen lid is van D66.

Lees meer over:
corruptie Rechtbank D66-rechters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties