tata steel hoogovens ijmuiden pic2

Provincie Noord-Holland heeft jarenlang ongehinderde uitstoot van giftige stoffen Tata Steel gedoogd

Binnenlandnov 01 2023, 14:00
De recente onthullingen omtrent Tata Steel laten een geschiedenis van onzorgvuldigheid en veronachtzaming van milieu- en gezondheidskwesties die zich over twee decennia uitstrekt zien. Een onderzoek heeft blootgelegd dat de provincie Noord-Holland willens en wetens heeft toegestaan dat giftige stoffen ontsnapten uit de fabrieken van Tata Steel, met ernstige gevolgen voor zowel het milieu als de gezondheid van de omwonenden.
In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werden ernstige milieu- en gezondheidsproblemen genegeerd in relatie tot de Hoogovens, terwijl de provincie op de hoogte was van giftige gassen die onwettig langs de deuren van kooksgasfabriek 2 lekten. Deze gassen bevatten kankerverwekkende stoffen, wat de alarmbellen had moeten laten rinkelen. Desondanks bleef adequate actie uit, en het lijkt erop dat de belangen van Tata Steel belangrijker werden geacht dan de gezondheid en veiligheid van de omwonenden.
Het feit dat er in 1988 een milieuconvenant werd gesloten met Hoogovens, dat weliswaar enkele problemen aanpakte maar de lekkende deuren van kooksgasfabriek 2 ongemoeid liet, spreekt boekdelen over de onwil om kordaat op te treden. Hoewel de huidige vergunning eist dat er minder lekkage is, blijft er wantrouwen bestaan over de gerapporteerde cijfers. Dit wantrouwen is begrijpelijk gezien de pijnlijke geschiedenis van het bedrijf en de provincie.
Omwonenden leven in constante angst voor de impact van de uitstoot op hun gezondheid, en hun zorgen zijn terecht. De afgelopen jaren mogen dan enkele verbeteringen hebben opgeleverd, maar deze lijken ontoereikend om het diepgewortelde wantrouwen en de zorgen van de gemeenschap weg te nemen. Tata Steel benadrukt dat het niet zinvol is om het verleden te beoordelen met hedendaagse kennis, maar dit argument kan niet dienen als vrijbrief voor de nalatigheid van weleer. Erkenning van de geschiedenis is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de fouten uit het verleden niet herhaald worden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten