shutterstock 515326441

Ophef in Den Hoorn over nieuw AZC: "Miljarden worden besteed om ons land vol te proppen met gelukzoekers!"

Politieknov 01 2023, 14:30
Het voorgenomen plan om een asielzoekerscentrum voor 225 vluchtelingen in Den Hoorn te vestigen blijft voor onrust zorgen in Midden-Delfland. Onlangs is de aankoop van het benodigde terrein, dat 9,3 miljoen euro kostte, goedgekeurd, wat heeft geleid tot felle reacties binnen zowel de politiek als de lokale gemeenschap. De VVD beschuldigde het college van geheimzinnigheid en trok zich zelfs terug uit de coalitie vanwege ernstige bezwaren tegen het azc-besluit. Bovendien heeft PVV-leider Geert Wilders kritiek geuit op de situatie, waarbij hij stelt dat het geld beter besteed had kunnen worden aan onze eigen inwoners.
De inwoners van Midden-Delfland hebben wekenlang actiegevoerd tegen de komst van het asielzoekerscentrum in Den Hoorn, maar hun inspanningen bleken uiteindelijk tevergeefs. De gemeenteraad gaf uiteindelijk groen licht voor de vestiging van het azc aan de Harnaschdreef. Deze beslissing leidde tot politieke spanningen en het uiteenvallen van het college van burgemeester en wethouders, waarbij de VVD de financiële risico's en het gebrek aan draagvlak sterk betwistte.
Tijdens een raadsvergadering over de aankoop van het grondgebied werd duidelijk dat de politieke partijen sterk verdeeld waren over dit onderwerp. Er dreigde zelfs een motie van wantrouwen te worden ingediend tegen wethouder Wendy Renzen-Van Leeuwen van de VVD. Ze besloot zelf af te treden. De discussie over de grondaankoop verliep opvallend rustig, omdat men had verwacht dat de partijen die eerder voor het azc hadden gestemd, nu ook voor de aankoop van de grond zouden stemmen.
Zelfs wanneer alle financiële zaken zijn afgerond, blijft de uitvoering van het omstreden plan onzeker, met name omdat de coalitie is gevallen en er een nieuw gemeentebestuur moet worden gevormd. Bovendien hebben ondernemers en omwonenden juridische stappen aangekondigd, wat verdere vertraging kan veroorzaken. De huidige planning is om pas tussen eind 2024 en medio 2025 de eerste asielzoekers te verwelkomen.

Miljarden worden besteed om ons land vol te proppen met gelukzoekers. Geld dat we hadden moeten besteden aan onze eigen mensen! Stop dit wanbeleid en #StemPVV op 22 november!

Omroep West
Omroep West
@omroepwest

Lap grond gekocht van 9 miljoen euro voor azc in de polder omroepwest.nl/nieuws/4773415…

2.8K
Reply
Ook vanuit Den Haag is gereageerd op het plan. PVV-leider Geert Wilders spreekt er schande van en laat via 'X' weten: "Miljarden worden besteed om ons land vol te proppen met gelukzoekers. Geld dat we hadden moeten besteden aan onze eigen mensen!"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten