Publiek applaudisseert voor naakte aandachtszoekers van Extinction Rebellion in Amsterdam

Publiek applaudisseert voor naakte aandachtszoekers van Extinction Rebellion in Amsterdam

Dinsdagavond werd een voorstelling in het Internationaal Theater Amsterdam gekaapt door aandachtszoekende activisten van Extinction Rebellion. De actievoerders drongen het podium op en kleedden zich uit, tot verbijstering van het publiek dat hen onbegrijpelijk genoeg applaudisseerde.

In het Internationaal Theater Amsterdam, voorheen de Stadsschouwburg Amsterdam, vond de uitverkochte voorstelling van toneelgroep De Warme Winkel plaats, getiteld 'Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or'.

Het stuk gaat over mogelijke oplossingen voor overbevolking. Aan het einde van de voorstelling besloten vier activisten van Extinction Rebellion de aandacht op zich te vestigen door het podium te bestormen, zich uit te kleden en een groot spandoek met de tekst "Planeet boven poen" omhoog te houden.

Volgens een woordvoerder van de Stadsschouwburg was er geen ophef over de actie, wat aantoont hoe normaal dit soort ongevraagde onderbrekingen inmiddels worden gevonden.

"De actievoerders voerden hun actie uit na afloop van de voorstelling, en niet tijdens. Het publiek applaudisseerde er hard voor. Ze wisten volgens mij ook niet helemaal of het nou bij de voorstelling hoorde of niet." Daarnaast probeerden de activisten de aanwezigen te beïnvloeden door hen op te roepen te stemmen tijdens de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezingen van woensdag.

Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!

Stefanie Wels van Extinction Rebellion was trots op de provocerende actie. "Wij krijgen normaal nooit applaus." Na enkele minuten verlieten de activisten het podium en bedankten ze het publiek, alsof zij hen een dienst hadden bewezen.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties