Quarantaineplicht is wassen neus: positief getest echtpaar verliet hotel en zat al bijna weer in het vliegtuig

Quarantaineplicht is wassen neus: positief getest echtpaar verliet hotel en zat al bijna weer in het vliegtuig

Jonge vrouw neemt haar mondkapje af na een moeilijke coronatijd. Bron: Shutterstock.

De isolatie- en quarantainemaatregelen zijn een complete grap in dit land. Een positief getest echtpaar had quarantaineplicht maar vertrok gisteren uit het hotel in Badhoevedorp en zat al bijna weer in het vliegtuig terug naar Spanje. De 'verplichte' isolatie was namelijk nog niet als dwangmaatregel opgelegd, waardoor het echtpaar niet kon worden tegengehouden, zegt burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer in tv-programma Goedemorgen Nederland.

Je zou toch denken dat de overheid inmiddels een werkend protocol heeft om nieuwe besmettingen, vooral door een nieuwe variant van het coronavirus, direct tegen te kunnen houden. Niets is minder waar. Isolatie en quarantaine kúnnen als gedwongen maatregel worden opgelegd, maar men gaat kennelijk eerst uit van gezond verstand. Quarantaine is dus eerst geheel vrijwillig, tot je de verkeerde keuze maakt en wegloopt. Dán pas kan er actie worden ondernomen. Niet direct natuurlijk, want er moet wel eerst een burgemeester aan te pas komen die een aanhoudingsbevel moet goedkeuren. En zo kon het dus gebeuren dat twee mensen zonder enige moeite gewoon het hotel konden verlaten en daarna pas een quarantaineplicht kregen opgelegd, meldt de NOS.

De Dagelijkse Standaard

Nou hebben we waarschijnlijk geluk dat de nieuwe Omicron-variant vrij weinig voorstelt, gezien het feit dat er tot nu toe nog niemand met die virusvariant in het ziekenhuis is beland. Vrij weinig aan de hand dus, maar daar gaat het niet om. Als die virusvariant wél gevaarlijk was gebleken, dan waren we nu het haasje geweest. En niet alleen qua besmettingen en ziekenhuisopnamen, maar ook qua draagvlak voor coronabeleid. Dan was praktisch alles compleet voor niets geweest en waren we weer volledig terug bij af.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit soort dingen is waarom je het demissionaire kabinet en de overheid niet meer kunt vertrouwen. Het gaat wel wat verder dan telkens te laat ingrijpen en onvoldoende maatregelen nemen. Er is gewoon geen enkel plan voor de lange termijn en datgene wat goed zou moeten zijn geregeld, is dat niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer