Raisa Blommestijn gaat los op de Oranjes na Bernhard's NSDAP-onthulling: ''Het is tijd het Koningshuis af te schaffen!"

Raisa Blommestijn gaat los op de Oranjes na Bernhard's NSDAP-onthulling: ''Het is tijd het Koningshuis af te schaffen!"

Binnenlandokt 04, 16:00
De fluisteringen over Prins Bernhard's mogelijke NSDAP-lidmaatschap waren altijd dat: geruchten. Maar nu er onweerlegbaar bewijs uit zijn eigen archief naar voren is gekomen, heeft dit de gemoederen heftig in beweging gezet, vooral binnen bepaalde kringen van rechts Nederland. Aan het front van de verontwaardiging staat Raisa Blommestijn, de scherpe en onverzettelijke ON presentatrice.
In een vurige tirade op platform X bekritiseerde Blommestijn het Koninklijk Huis fel: ''Het is tijd het Koningshuis af te schaffen. Behalve het instituut deugt ook die familie niet: naast hedendaagse WEF-Máxima en slavernij excuses-Willem-Alexander nu ook de bewezen nazi-Bernhard die zó trots was op zijn NSDAP-lidmaatschap dat hij het jarenlang heimelijk bewaarde.''
Blommestijn's aanval is emblematisch voor de groeiende kritiek op het Koninklijk Huis vanuit bepaalde segmenten van de Nederlandse samenleving. Ze stelt dat het niet alleen om het duistere verleden van één lid gaat, maar om een reeks van recente gebeurtenissen die het Koninklijk Huis in een ongunstig daglicht stellen. Als de Oranjes hun leven niet beteren dan is het tijd om de monarchie vaarwel te zeggen. Niet alleen het instituut, maar ook de mensen die het vertegenwoordigen, deugen momenteel niet.
Haar woorden hebben, zoals verwacht, verdeeldheid gezaaid. Terwijl sommigen haar felheid toejuichen en als een wake-up call zien, vinden anderen het te ver gaan. Hoe dan ook, Blommestijn heeft een nationaal gesprek op gang gebracht over de relevantie en integriteit van de monarchie in het moderne Nederland. Of de NPO deze aanval op de Oranjes ongemoeid laat valt te bezien. Misschien is dit de ideale stok om Ongehoord Nederland mee te slaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Met de Oranjes nu onder zo'n directe aanval, is het afwachten hoe het Koninklijk Huis hierop zal reageren. Maar één ding is zeker: de discussie over hun plaats in het hedendaagse Nederland is op een ongekend niveau gebracht, en Raisa Blommestijn staat aan het roer van deze beweging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten