screen shot 2022 09 21 at 14

Rector magnificus Universiteit Leiden beschuldigt Raisa Blommestijn van racisme: 'Blij dat ik daar niet meer werk'

Binnenlandokt 01 2022, 18:32
Hester Bijl is rector magnificus bij de Universiteit Leiden. Het is dus een 'dame' met erg veel macht en invloed - en aanzien - bij haar eigen universiteit, maar ook daarbuiten in de rest van de academische wereld. Ze gebruikt haar positie nu om voormalig Leiden-werknemer Raisa Blommestijn zwart te maken. Maar die vecht terug.
"Met afschuw bekeek ik onlangs de uitzending van Ongehoord Nederland op 15 september. De racistische en haatzaaiende uitspraken van alumnus Raisa Blommestijn waren wat mij betreft ver over de grens en zijn volgens mij ook in strijd met artikel 1 van de grondwet," schrijft Bijl in een artikel voor de 'krant' van haar universiteit. 
"Terecht ontstond er veel commotie," stelt ze vervolgens, waarna ze zowel Blommestijn als Paul Cliteur een veeg uit de pan geeft. Want die laatste was ook in de beruchte uitzending maar "zei niks." Stoute Paul! " Met medewerkers kunnen we een stevig gesprek voeren, maar Blommestijn is niet meer als medewerker aan de universiteit verbonden en Cliteur is met emeritaat (pensioen)," zegt ze. 
Blommestijn is bepaald niet (positief) onder de indruk van deze uitspraken van Bijl. En terecht, natuurlijk. Want het is gewoon een lafhartige aanval op een opiniemaker die al behoorlijk onder vuur ligt. Hester Bijl probeert Blommestijn gewoon een schop na te geven.
"De rector magnificus van mijn oud-werkgever Universiteit Leiden voelt zich geroepen om mijn uitspraken in het publieke debat te labelen als 'racisme' en 'haatzaaien'," reageert Blommestijn.
Vervolgens stelt ze dat ze blij is dat ze "niet meer werkzaam is "bij deze onverdraagzame ivoren toren-club." En tenslotte geeft ze de universiteit een zeer verdiende pets om de oren door op te merken dat het motto ervan nergens meer op slaat: "Praesidium libertatis, laat me niet lachen."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo is het maar net. Blommestijn moet inderdaad dankbaar zijn dat ze niet meer werkt bij die walgelijke slangenkuil. Je zou daar maar deel van uitmaken zeg.
Datzelfde geldt natuurlijk voor Cliteur. Die man heeft zijn beste jaren aan die universiteit gegeven - en er academisch bijzonder veel, belangrijk werk verricht - maar krijgt nu feitelijk óók stank voor dank door dit soort vileine aanvalletjes van een vrouw die niet eens bijna in zijn academische schaduw kan staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten