BaudetBloemen

Verse bloemen op ziekenbezoek? Verboden! CO2-waanzin bereikt nieuw hoogtepunt!

Binnenlandsep 20 2023, 10:00
De totale absurditeit van de huidige CO2-hysterie kent geen grenzen. Beeld je even in: je geliefde ligt in het ziekenhuis en je wilt zijn of haar dag opfleuren met een prachtig, geurend boeket verse bloemen. Dat kleine, persoonlijke gebaar, een teken van liefde en zorg, wordt nu weggevaagd in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. En waarom? Vanwege de CO2-voetafdruk van een bosje anjers. Nee het is geen grap!
Ja, je leest het goed. Een ziekenhuis, een plaats van genezing en medeleven, heeft besloten dat kunstbloemen – kille, geurloze, plastic imitaties – nu de norm zijn. Waarom? Omdat een bosje bloemen blijkbaar gelijk staat aan vijftien kilometer autorijden in termen van CO2-uitstoot. Wie verzint zoiets?! Dat kunnen alleen Klimaatgekkies verzinnen!
Volgens Marco Lagrand, de 'programmamanager duurzaamheid' bij de Noordwest Ziekenhuisgroep, is het CO2-gehalte van een bosje anjers te vergelijken met vijftien kilometer autorijden. Dus weg met die verse bloemen, en hallo plastic rommel!
Maar laten we even een stap terug doen. Is dit waar we nu zijn? Heeft de totalitair gestoorde klimaatbeweging ons zo ver gekregen dat we in ziekenhuizen, plekken van zorg en medeleven, nu verse, geurende bloemen moeten vervangen door kille, levenloze plastic imitaties?
Het is hoog tijd dat we ons gezonde verstand terugkrijgen en stoppen met het blind volgen van deze klimaatdrammers. Echte duurzaamheid gaat over balans en het maken van verstandige, weloverwogen keuzes. Het gaat niet over het maken van ronduit belachelijke beslissingen die de kwaliteit van leven verminderen en niets substantieels bijdragen aan het milieu.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Bij De Dagelijkse Standaard zijn we altijd voorstander geweest van gezond verstand en rationeel denken. En dit laatste 'initiatief' van de Noordwest Ziekenhuisgroep is daar duidelijk een gebrek aan. Het wordt tijd dat we de waanzin stoppen en ons richten op wat echt belangrijk is. En ja, een bosje verse bloemen voor een geliefde die zich niet goed voelt, is belangrijk. Het is tijd om de menselijkheid terug te brengen en deze klimaatgekte een halt toe te roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten