Frans Timmermans wil weten waar het chagrijn zit? Kijk eens naar klimaatgekte die de Nederlander klauwen met geld kost!

Politieksep 14 2023, 10:00
Nederland, zet je schrap! Frans Timmermans, de grote man achter GroenLinks/PvdA, heeft een vraag voor je. Waar zit dat Nederlandse chagrijn toch? Nou, Frans, laten we eens samen een duik nemen in het programma van je eigen partij, dan vinden we het antwoord misschien sneller dan je denkt.
In het BNNVARA programma Khalid & Sophie, sprak Timmermans gisteren over de missie van zijn partij. “Onze grootste opdracht nu is het vertrouwen herstellen. In elkaar en in de overheid.” Klinkt fantastisch, toch? Maar als we dat vertrouwen even koppelen aan de partijplannen, wordt het al snel duidelijk waar het schoentje wringt.
Neem nu het voorgestelde CO2-budget. Het idee dat elke Nederlander maandelijks op zijn tenen moet lopen, bang om over zijn persoonlijke CO2-limiet te gaan. Stel je voor, zit je net gezellig met de familie in de auto voor een dagje uit, en oeps, daar gaat je CO2-budget. Terug naar huis dan maar?
En dan die vleestaks. Terwijl de gemiddelde Nederlander geniet van een sappige biefstuk of een smakelijke kipfilet, wil GroenLinks/PvdA je daarvoor dieper in de portemonnee laten duiken. Ja, Frans, dat zal vast bijdragen aan het 'er voor elkaar zijn' gevoel.
De vliegbelasting is een ander juweeltje. Wie droomt er niet van om de wereld te verkennen, nieuwe culturen te ontdekken en herinneringen voor het leven te maken? Nou, volgens GroenLinks/PvdA kun je net zo goed thuisblijven en genieten van het grijze Nederlandse weer. Die prachtige zonsondergang in Bali? Zwaar overschat.
Het toppunt van dit alles is de nivellering waar GroenLinks/PvdA zo dol op is. Hard werken, je best doen, ambitie tonen? Waarom zou je, als het beleid iedereen uiteindelijk naar dezelfde middelmatigheid duwt?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Dus, Timmermans, voordat je de volgende keer vraagt waar het chagrijn zit, kijk eens naar de voorstellen van je eigen partij. Die kunnen zomaar eens wat licht op de zaak werpen. En voor de Nederlanders? Wees alert, lees tussen de regels door en laat je stem horen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten