7224201952 0404e06580 c

2024 wordt voor de Brabantse automobilist een ware beproeving: Snelwegen in Brabant gaan flink op de schop

Binnenlanddec 21 2023, 12:00
Het lijkt erop dat Brabant het nieuwe decor wordt van een verkeerschaos, met dank aan Rijkswaterstaat. In 2024 gaat elke snelweg in deze zuidelijke provincie op de schop voor onderhoud, en het belooft een complete ramp te worden voor elke automobilist schrijft het ED. 'Veel hinder', dat is het understatement van het jaar. Dit is niet zomaar onderhoud; dit is een frontale aanval op de mobiliteit van Jan en alleman.
Laten we even kijken naar de feiten. Vijftig weekenden lang wordt er aan de wegen gewerkt, honderd keer 's nachts. Dat klinkt misschien als efficiënt onderhoud, maar in werkelijkheid is dit een recept voor eindeloze verkeersopstoppingen en onnodige frustraties. De zogenaamde 'asfaltmolen' die gaat draaien in 2024, draait de automobilist de duimschroeven aan.
Het gaat hier niet alleen om een simpele irritatie; dit is een regelrechte aanslag op de economie en het welzijn van de Brabander. Of je nu voor je werk, familiebezoek of iets anders onderweg bent, je wordt gegarandeerd geconfronteerd met vertragingen en omleidingen. En waarom? Omdat het Rijk besloot het geld dat bedoeld was voor de aanleg van nieuwe wegen te verschuiven naar beheer en onderhoud.
Het Brabantse PVV Statenlid Tjerk Langeman slaat de spijker op zijn kop: dit is een gemiste kans. We hebben het hier over onderhoud, niet over de broodnodige verbreding van de snelwegen. De echte oplossing voor de verkeersproblematiek in Brabant – en in heel Nederland – is het uitbreiden van onze wegeninfrastructuur, niet het eindeloos oplappen van wat we al hebben.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het lijkt er sterk op dat we te maken hebben met een kortetermijnvisie van onze overheid, waarbij het gemak van de automobilist compleet wordt genegeerd. Dit is kenmerkend voor een beleid dat meer gericht is op bureaucratische efficiëntie dan op de werkelijke behoeften van de burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten