"We gaan het niet pikken!" Boeren beloven vanaf 12:00 massale acties

"We gaan het niet pikken!" Boeren beloven vanaf 12:00 massale acties

Nederlandse boeren hebben er nu écht genoeg van. Ze hebben het stikstofdebat in de Tweede Kamer vorige week gezien en realiseren zich: ze worden aan hun lot overgelaten. Daarom gaan ze nu los met "wilde acties." Vanaf 12:00 gaan ze in het hele land dingen doen; waar precies en wanneer willen ze niet zeggen om te voorkomen dat de autoriteiten er iets aan kunnen doen.

"Vanaf maandag 12.00 uur gaat alles rollen wat kan rollen, wat wielen heeft," laat Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) weten. Hij weet niet precies wát boeren gaan doen en waar; hij coördineert niets. En nee, anderen doen dat ook niet. "Wat de boeren gaan doen, kan van alles zijn. De emoties lopen enorm op," voegt de secretaris van FDF, Sieta van Keimpema, toe aan de woorden van Van den Oever.

De boeren hebben blijkbaar onderling afgesproken dat ze op eigen houtje dingen gaan doen. Ze gaan heus in groepen actie voeren, maar die groepen worden niet gecoördineerd. Boeren overleggen onderling, en nemen vervolgens actie.

De reden dat de boeren nu écht losgaan is dat de demonstratie in Stroe "helemaal niks [heeft] uitgehaald." Morgen wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de stikstofplannen van het kabinet die het overduidelijke doel hebben de boerenstand in ons land te vernietigen.

Vecht voor je leven

Natuurlijk wordt er door de politie meteen "gewaarschuwd" dat er ingegrepen wordt als de boeren iets doen. Het zij zo. Deze mensen vechten nu voor hun voortbestaan. Als de stikstofplannen van het kabinet doorgaan verliezen deze mannen en vrouwen hun bedrijf, en daarmee hun manier om voor hun gezin te zorgen. Om brood op de plank te brengen. Om kleren te kopen voor hun kinderen.

Dat is al erg genoeg, maar als je daar dan nog eens bij optelt dat voor veel boeren geldt dat hun boerderij al generaties in de familie is, tja, dan wordt het allemaal nog afgrijselijker.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Deze boeren vechten dus eigenlijk gewoon voor hun (manier van) leven. Geen wonder dat ze nu écht losgaan. Want, inderdaad, het lijkt erop dat de Tweede Kamer wel degelijk voor de stikstofplannen gaat stemmen... en daarmee het doodvonnis tekent van onze boeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties