640px marion koopmans 2018

Wetenschappers onder vuur: Marion Koopmans blijft vasthouden aan Chinese theorie terwijl bewijs stapelt voor lab-lek

Binnenlandmrt 02 2023, 12:00
De Amerikaanse energieministerie heeft geconcludeerd dat corona uit een Chinees lab is gekomen. De FBI onderschreef dat onlangs. Maar raad eens wie het daar niet mee eens is? Juist, mevrouw Koopmans. Want Marion denkt te weten hoe het echt zit. Is er ook maar iemand in Nederland die dit mens nog vertrouwt?
Vanaf het begin van de coronacrisis heeft Marion Koopmans er alles aangedaan om het idee te onderdrukken dat dit virus best weleens uit een Chinees lab kon komen. 'Het komt van een vleesmarket!' is haar verhaal. Daar hamert ze steeds weer op. En wee je gebeente als je - zelfs als experts - een andere mening bent toegedaan; mevrouw Koopmans doet er dan alles aan om je het zwijgen op te leggen. Uit de net geopenbaarde Twitterfiles blijkt dan ook dat het hele internationale kliekje waar Koopmans deel van uitmaakt er de afgelopen drie jaar alles heeft gedaan om andere theorieën dan de hare te censureren.
Onlangs liet het Amerikaanse ministerie van energie weten dat corona wél uit een Chinees lab komt. De FBI bevestigde dat, even later. Dit is niet zo gek. Er waren al eerdere Amerikaanse senatoren en congresleden die hetzelfde zeiden; die senatoren en congresleden hebben toegang tot geheime informatie. Corona komt, aldus Christopher Wray, gewoon bij de Chinezen vandaan. 
Die zijn daar natuurlijk allerminst blij mee. China wil dat wij echt geloven dat een onschuldige, naïeve vleesverkoper op een 'wild market' ervoor heeft gezorgd dat het virus werd losgelaten in de wereld. "Bepaalde partijen moeten ophouden de laboratoriumtheorie te verspreiden, China zwart te maken en de vraag naar het ontstaan van covid te politiseren," aldus het huichelachtige dictatoriale Chinese tuig in Beijing.
En daar komt Marion Koopmans nu dus overheen. In De Telegraaf van vandaag blijft dit mens vasthouden aan de Chinese theorie, en roept ze ook nog dat China echt best hartstikke veel informatie heeft gedeeld met onderzoekers (pertinent onwaar).
Interessant genoeg berichtte het Australische Sky News in 2021 dat drie onderzoekers die tot de conclusie waren gekomen dat het Chinese sprookje heus klopte "banden hebben met de Chinese overheid." Het ging om: Dr. Peter Ben Embarek, Dr. Peter Daszak en... Dr. Marion Koopmans.
Sky's Sharri Markson zei toen terecht: "Het Wuhan Instituut van Virologie heeft de boeken niet geopend en patiëntendetails van de eerste 70 Covid-19 zieken niet gegeven. Er is geen informatie gedeeld over patiënt 0 [de eerste zieke, red.]. Het feit is dat Covid-19 mogelijk van vleermuizen op mensen is overgegaan op natuurlijke wijze. Maar het kan ook gelekt zijn uit het laboratorium.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Er moeten onafhankelijke onderzoekers komen," zei Markson toen over Koopmans en haar vriendjes, "die een open mind hebben, en die het antwoord echt willen vinden. Er moeten vooral geen wetenschappers bij betrokken zijn die de goedkeuring hebben van de Chinese overheid."
Dat er nu nog steeds mensen zijn - ook na de openbaring van de Twitterfiles, waaruit duidelijk blijkt dat er actieve censuur gepleegd is en andere documenten waaruit blijkt dat de wetenschappers onderling in het geheim zeiden dat de lab-lek-theorie zeer waarschijnlijk leek - die Koopmans serieus nemen is eigenlijk gewoon dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten