screen shot 2023 03 02 at 145727

Lachen, gieren, brullen! EenVandaag komt met totaal ongeloofwaardige 'peiling'

Politiekmaa 02, 13:00
EenVandaag staat bekend als met afstand de slechtste peiler van het land. Dat is ook niet zo gek. Het NPO-programma zit er namelijk altijd naast. Met name de neprechtse kartelpartijen worden systematisch overschat, terwijl rechtse nieuwe partijen voortdurend onderschat worden. Dat geldt dan met name voor FVD en PVV.
Ook dit jaar zijn ze bij EenVandaag weer heerlijk aan het goochelen met de cijfers.
Volgens EenVandaag en Ipsos (de peiler waarmee EenVandaag samenwerkt) gaat de VVD namelijk groots de overwinning in. Nou ja, in ieder geval in het zuiden en westen van het land. BBB leidt in het noorden en noordoosten, maar elders is het vooral de VVD dat de klok slaat. Sterker nog, volgens deze peiling zit de VVD BBB zelfs op de hielen in Overijssel én Gelderland. In Friesland en Drenthe is BBB wél de grootste. Met voorsprong.
En de rest van het land? Nou, dat is eigenlijk vooral VVD-land. Zeker in de Randstadprovincies. In Noord- en Zuid-Holland zouden de verschillen met de anderen partijen zelfs overweldigend zijn. In Zuid-Holland staat de VVD op virtueel 13 zetels. De nummer twee aldaar is de PVV met 7 zetels. Ook in Noord-Holland is de VVD met 11 zetels veruit de grootste volgens de goochelaars van EenVandaag.
Het zal helemaal niemand verbazen, maar ik geloof hier dus helemaal niets van. De kans dat de VVD werkelijk zo groot is in Nederland - zelfs nu nog - en andere partijen zo klein is nihil.
Ondertussen is er ook wat voor FVD:
Zetelpeiling per provincie (EenVandaag):
Groningen - 1 zetel
Friesland - 2 zetels
Drenthe - 2 zetels
Flevoland - 2 zetels
Overijssel - 1 zetel
Gelderland - 1 zetel
Utrecht - 0 zetels
Zuid-Holland - 3 zetels
Noord-Brabant - 1 zetel
Limburg - 2 zetels
Noord-Holland - 2 zetels
Zeeland - 1 zetel
Aangezien dit van EenVandaag komt is dit eigenlijk prima nieuws voor Forum. Zuid-Holland 3 zetels? Ik zeg: 4. Misschien 5. Drenthe? Eerder 3. Groningen? 2. Friesland? Daar pakt FVD er wel 3. En zo gaat het maar door en door.
Ja, als ik Thierry Baudet was zou ik hier best blij mee zijn gezien de omstandigheden. EenVandaag zit er altijd knetternaast, zeker wat echte rechtse partijen betreft. Als dit je basis is waarvan uit je kan opereren als FVD, is dat meer dan reden voor hoop.
Deze peiling is, zoals bij EenVandaag steeds het geval is, meer wensdenkerij dan iets anders. Je gaat bijna denken dat de NPO de verkiezingen met positieve peilingen voor de VVD actief wil beïnvloeden. Of zou het zo zijn dat rechtse kiezers (echte rechtse kiezers, niet de laffe ballen die op VVD stemmen) gewoon niet mee willen werken aan peilingen van EenVandaag/Ipsos?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wie het weet mag het zeggen. Wat ik wél weet is dat deze achterlijke NPO'ers maar beter kunnen ophouden met hun nep-waarzeggerij. Want als je deze mafketels na al die jaren van foutieve peiling na foutieve peiling nog gelooft, nou, dan heb ik nog ergens in the middle of nowhere een mooie tolbrug naar nergens in de verkoop. Voor 10.000 is 'ie van jou.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten