shutterstock 1937221846

Harvard-hoogleraar Kulldorff spot met "vaccinfanaten" tijdens COVID-beleidsbespreking in het Huis van Afgevaardigden

Buitenlandmrt 02 2023, 11:00
Dr. Martin Kulldorff, een hoogleraar in de geneeskunde bij Harvard University, heeft tijdens een rondetafelgesprek van een subcommissie van het Huis van Afgevaardigden over COVID-19-beleid een stekende opmerking gemaakt over "vaccinfanaten". Tijdens het gesprek, dat zich richtte op COVID-vaccins en natuurlijke immuniteit, uitte Kulldorff zijn zorgen over het dwingen van kinderen om een vaccin te nemen dat ze niet nodig hebben omdat ze de ziekte al hebben gehad. Hij beweerde dat dit het vertrouwen in andere vaccins zoals het mazelenvaccin of het poliovaccin ondermijnt.
Kulldorff, een biostatisticus en epidemioloog, is met verlof van Harvard, maar heeft veel expertise op het gebied van het detecteren en monitoren van uitbraken van infectieziekten en vaccinveiligheidsevaluaties. Hij is ook medeauteur van de Great Barrington Declaration, een document dat COVID-beleid in twijfel trekt.
Tijdens het gesprek ging de Republikeinse Amerikaanse afgevaardigde Mariannette Miller-Meeks uit Iowa in op Kulldorffs opmerkingen. Ze vroeg of hij hun zorgverleners of artsen niet toestond om het risico en het voordeel van een vaccin te bepalen. Kulldorff antwoordde dat mensen zelf ook immuniteit begrijpen en dat het dwingen van kinderen om een vaccin te nemen dat ze niet nodig hebben, het vertrouwen in andere vaccins kan ondermijnen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Miller-Meeks, die zelf ook arts is, onderbrak Kulldorff met een glimlachende, goedmoedige kwinkslag: "Pas toen ik naar het Congres kwam, ontdekte ik dat door infecties verworven immuniteit een nieuw concept was." Kulldorff antwoordde hierop dat mensen al sinds 430 voor Christus, tijdens de Atheense pest, weten dat immuniteit na een ziekte kan ontstaan. De opmerkingen van Kulldorff hebben online veel aandacht getrokken en zijn door velen geprezen om hun humor en scherpzinnigheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten