screenshot 2023 03 11 at 203502

"Woke" kritiek op NOS na uitnodigen sociaalwetenschapper Laurens Buijs voor LHBTI-geweld item: De NOS capituleert

Binnenlandapr 12 2023, 16:00
Maandagavond kwam in het NOS Journaal van 20.00 uur sociaalwetenschapper van de UvA Laurens Buijs aan het woord over de agressie tegen lhbti-jongeren in Eindhoven. De NOS heeft spijt dat zij hem voor dit onderwerp als spreker hebben gevraagd. Terwijl Laurens Buijs tegen wil en dank de NOS te woord heeft gestaan. Hij wilde aanvankelijk niet maar de NOS heeft hem gepusht. Hieronder volgt een reconstructie door Laurens Buijs.

Om nog even terug te komen op het incident met @NOS Journaal. Want wat daar gebeurd is, is ernstig. Een reconstructie.⬇️ Ik werd Tweede Paasdag (10 april) om 13:23 gebeld door redactie NOS. Ik had toen Paaslunch met vriend in Volkshotel. Ik zag onbekend nummer met +3135. Mijn…

Image
Image
Image
4.0K
Reply
Reconstructie door Laurens Buijs
Ik werd Tweede Paasdag (10 april) om 13:23 gebeld door redactie NOS. Ik had toen een Paaslunch met een vriend in Volkshotel. Ik zag onbekend nummer met +3135. Mijn tafelgenoot spoorde me aan om op te nemen omdat het over een ziek familielid zou kunnen gaan. Ik nam op: dame van NOS-redactie. Ik zei dat het niet goed uitkwam. NOS-dame zette me onder druk. Ze wilde item over LHBTI-geweld. Ze vroeg naar mijn kijk. Na wat tegenspartelen gaf ik toe en zei ik de NOS-dame dat ik haar alleen kort te woord kon staan omdat ik mijn tafelgenoot niet laat wachten. Ik zei haar: “ik maak me grote zorgen. We hebben Amerikaanse cultuuroorlog in NL geïmporteerd. Het debat ontspoort aan twee kanten. De LHBTI-beweging ontspoort zelf met woke extremisme en als reactie daarop de tegenbeweging ook met homohaat.”
De NOS-dame sloeg hier expliciet op aan en zei: “Dít verhaal wil ik op journaal, ben je alsjeblieft over te halen voor een interview straks in het Volkshotel waar je nu luncht?” Ik was overrompeld maar ook blij dat NOS interesse had in mijn perspectief dus ik stemde in, maar wel als interview pas na de lunch zou zijn om 15:00. Ze zei: “Okay ik ga een ploeg regelen, ik bel je zo terug.” Even later, om 13:50, appjes. Verslaggever en cameraploeg moesten halsoverkop naar Amsterdam komen. Er was overleg hoe er verbinding gelegd kon worden met ploeg in Eindhoven. In Volkshotel werd vlug een kamertje geboekt waar interview plaats kon vinden. Om 15:15 uur waren ze er. In het interview heb ik mijn verhaal verteld zoals afgesproken met de redactie.
Dat de nieuwe golf homofobie een reactie is op woke. Dat de oplossing ligt bij beide kanten de-escaleren door extremisme aan te kijken en te begrenzen. Dat LHBTI-emancipatie in NL wankel staat en dat dit snel moet gebeuren om verdere polarisatie te voorkomen. NOS-ploeg blij. ‘s Avonds in 20 uur journaal zat ik inderdaad in de uitzending, met maar één zinnetje over polarisatie. Maar dat woord mag al niet van de woke NPO, want dat kaatst de bal te veel terug naar de problemen die woke heeft met hun eigen extremisme, agressie en radicalisering. Zij willen simpel verhaaltje met homo’s als slachtoffers en extreemrechtse populisten als daders.

Maandagavond kwam in het NOS Journaal van 20.00 uur sociaalwetenschapper van de UvA Laurens Buijs aan het woord over de agressie tegen lhbti-jongeren in Eindhoven. Voor dit onderwerp en in deze context hadden we hem niet als spreker moeten vragen. (1/3)

1.4K
Reply
Direct na de uitzending van NOS kwam er stortvloed van kritiek door kopstukken van de wokebeweging op social media. In het late NOS Journaal die dag was ik er al uitgeknipt, en de volgende dag (11 april om 11:11) volgde de gênante “rectificatie” van NOS-hoofdredacteur @WilmaH, oftewel Wilma Haan, die in Hilversum als autoritair bekend staat. Zij stelde de woedende woke-menigte op social media tevreden door afstand van mijn optreden te nemen. Precies een half uur later, om 11:41, krijgt Wilma Haan bijval van BNNVARA met hun agressieve rioolstuk. Daarin werd ik een “anti-transextremist” genoemd en afgeschilderd als iemand die zich ophoudt in “extreemrechtse kringen” (ik ben links en ik steun de emancipatie van transgenders al 20 jaar onvoorwaardelijk, dus dit is pure laster en karaktermoord). Wat hier is gebeurd bij NOS Journaal en BNNVARA is geen rectificatie van een “vergissing” bij de redactie.
De opmerking van Wilma Haan dat ik ongeschikt ben omdat ik “in middelpunt van debat sta” is slecht bedacht smoesje. Een rookgordijn om de waarheid te bedekken: er is top-down door de NPO ingegrepen in de nieuwsvoorziening om woke buiten schot te houden. De hoofdredactie van NOS Journaal heeft de eigen journalisten onder druk gezet om hun verhaal bij te draaien en te censureren. Vervolgens ben ik door bevriende omroep BNNVARA weggezet als een extremistische ideoloog waardoor beeld is neergezet dat NOS terecht handelde. Dít is hoe ver heen onze publieke omroep is. NPO geeft geen onafhankelijke nieuws en journalistiek meer, maar doet aan propaganda en hitpieces over wetenschappers om de feiten te onderdrukken en de eigen ideologische radicalisering buiten schot te houden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Conclusie
Na het relaas van Laurens Buijs gelezen te hebben kunnen wij als DDS maar één ding concluderen. De opmerkingen van Arnold Karskens (Het NOS zwartboek red.) en Bauke Geerling vallen als puzzelstukjes in elkaar samen met het relaas van Buijs. De NOS is echt een propagandakanaal waar afwijkende geluiden niet worden getolereerd. De zittende macht wordt beschermd en geluiden vanuit de oppositie worden kalt gesteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten