joe biden portrait 2021

Amerikaanse President Joe Biden stelt zich opnieuw kandidaat voor een 2e termijn: "MAGA-extremisten staan in de rij om onze fundamentele vrijheden af te pakken!"

Buitenlandapr 25 2023, 18:30
Middels een "zoetsappige" videoboodschap heeft de Amerikaanse president Biden">Joe Biden vandaag officieel aankondiging zich opnieuw kandidaat te stellen voor een 2e termijn als President van de Verenigde Staten. In de video roept Biden op om "op te staan voor de democratie" en opent hij de aanval op de MAGA-beweging van Trump.

De inmiddels 80-jarige Biden is de oudste president van de VS. Slechts een kwart van de Democraten heeft vertrouwen in de stokoude president terwijl de rest toch liever een jongere kandidaat ziet. Dat wordt lastig aangezien er bij de Democraten niet of nauwelijks jonge, frisse kandidaten rondlopen die het op durven te nemen tegen Biden. Slecht 3 mensen hebben zich, inclusief Biden zelf, kandidaat gesteld waarvan er mogelijk gaande weg ook nog mensen zich zullen gaan terugtrekken. Tijdens de voorverkiezingen die volgend jaar worden gehouden zal bekend worden wie namens de Democraten de strijdt aangaat met de Republikeinen.
De kans is groot dat Biden het opnieuw zal gaan opnemen tegen Trump. De voormalige president heeft eerder al zijn kandidatuur aangekondigd en weet de aandacht goed vast te houden met de rechtszaken die momenteel tegen Trump lopen. Wie het tegen Trump gaat opnemen in de voorverkiezingen voor de Republikeinen moet nog blijken. Verschillende kandidaten hebben zich aangemeld maar ook bij de Republikeinen is het nog sterk de vraag wie er gaan afhaken en wie er uiteindelijk direct de strijdt aangaan met Trump.
De gouverneur van Florida, Ron DeSantis lijkt de enige serieuze tegenstander van Trump te worden, al heeft hij zich nog niet officieel kandidaat gesteld. Er gaan ook geluiden op dat DeSantis mogelijk de Running-mate van Trump zal gaan worden wanneer DeSantis doorkrijgt dat winnen van zwaargewicht Trump haast onmogelijk is.
Met de aankondiging van Biden is de kans vrij groot dat we een herhaling gaan zien van de verkiezingen uit 2020. De vraag is of de Amerikanen blij zijn met het beleid van Biden of dat ze toch weer hun stem uitbrengen op Trump die in zijn tijd een veel stabieler Amerika wist te creëren, zeker met oog op het buitenlandbeleid van de VS.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten