shutterstock 1157861293

Bananenrepubliek in actie! FBI doorzoekt woning Trump in Florida

Buitenlandaug 09 2022, 8:22
Het is te walgelijk voor woorden, maar de FBI heeft Donald Trumps woning in Florida doorzocht. Dat gebeurde door een grote groep agenten van, onder meer, de FBI. De lokale autoriteiten in Florida zelf waren niet op de hoogte gesteld van de actie en zijn zich rotgeschrokken. Donald Trump is natuurlijk woedend door deze overduidelijk politieke actie van de 'Feds.'
In een officieel statement bevestigt Trump de inval in zijn woning in Florida. "Niets als dit is ooit gebeurd bij een Amerikaanse president," aldus Trump. "Na maanden meegewerkt te hebben met de autoriteiten is deze inval niet nodig en totaal ongepast. Het is wangedrag," gaat hij verder, en meer bewijs "dat het justitiële systeem een politiek wapen is geworden."
De NOS verdedigt het handelen van de FBI door uit te leggen dat de reden van de huiszoeking "mogelijk" is "het meenemen van vertrouwelijke documenten." Maar dat is helemaal geen uitleg. Als president kon Trump namelijk elk document van de hele Amerikaanse overheid niet-geheim of openbaar maken. Wilde hij een document hebben? Prima, dan was het niet langer geheim, et voila, meneer mocht het hebben.
Daarnaast is al bekend geworden dat de documenten die meegenomen zijn "door de GSA zelf in boxen zijn gestopt en naar Trump gestuurd zijn. De FBI had al maanden toegang tot deze documenten."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Woedende reacties

Er is dan ook veel woede over deze walgelijke actie. Florida gouverneur Ron DeSantis heeft de actie veroordeeld - en laat weten dat hij er niet van op de hoogte was.
"De inval in MAL," schrijft DeSantis wat een afkorting is voor Mar-A-Lago, de woning van Trump, "is weer een nieuwe escalatie in hoe het Regime federale agentschappen als wapens gebruikt tegen politieke tegenstanders, terwijl mensen als Hunter Biden met fluwelen handschoenen worden aangepakt." Daarop stelt hij dat het Regime ook nog eens 87.000 extra belastingdienst-agenten wil hebben. Het is duidelijk wat die gaan doen.
Zijn conclusie: Amerika is een "bananenrepubliek" geworden.

The raid of MAL is another escalation in the weaponization of federal agencies against the Regime’s political opponents, while people like Hunter Biden get treated with kid gloves. Now the Regime is getting another 87k IRS agents to wield against its adversaries? Banana Republic.

100.2K
Reply
De gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, denkt daar net zo over.
"De FBI inval in de woning van president Trump is een ongekende politieke bewapening van het ministerie van Justitie," aldus Noem. "Ze hebben President Trump kapot geprobeerd te maken toen hij kandidaat was, daarna als president, en nu als oud-president. Het criminele justitiesysteem op deze manier gebruiken is on-Amerikaans."

The FBI raid on President Trump’s home is an unprecedented political weaponization of the Justice Department. They’ve been after President Trump as a candidate, as President, and now as a former President. Using the criminal justice system in this manner is un-American.

43.6K
Reply
Opvallend is dat Ghislaine Maxell's (en Epsteins) cliëntenlijst in handen is van de FBI, maar dat daar niets mee gebeurd is. Maar als ze iets denken te kunnen gebruiken tegen Trump zijn ze er als de kippen bij.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het trieste is dat de FBI al jaren in handen is van een kliek radicale, autoritaire Democraten. Ze probeerde Trump weg te zetten als agent van Rusland. Dat was bijna succesvol, maar niet helemaal... en wel om de redenen dat er geen reet van klopte. Nu gebruiken ze de gebeurtenissen van 6 januari 2020 tegen Trump in de hoop dat ze hem of op een leugen kunnen betrappen of dat ze in ieder geval iets van een zaak kunnen maken dat hij het overlopen van het Congres op die dag wilde. Als ze ook maar iets vinden gaat hij - daar kun je vergif op innemen - vervolgd worden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Waarom? Omdat de FBI woedend is op Trump. Hij bekritiseert de FBI immers al jaren en heeft de boel daar schoon geprobeerd te maken toen hij president was; een poging die overduidelijk mislukte. Daarnaast zijn ze bij de FBI én de Democratische Partij - maar ik herhaal mezelf - doodsbang dat Trump de verkiezingen van 2024 weer wint. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen en dus, stellen veel Amerikaanse opiniemakers én Trump zelf, doen ze er letterlijk alles aan om hem uit te schakelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten