screen shot 2023 01 28 at 181442

Cancelcultuur slaat weer toe: Museum schrapt alle verwijzingen naar J.K. Rowling!

Buitenlandaug 07 2023, 11:00
Het is een schande! In een regelrechte aanval op de vrijheid van meningsuiting heeft het Museum of Pop Culture in Seattle besloten om alle verwijzingen naar J.K. Rowling uit haar eigen Harry Potter-tentoonstelling te verwijderen bericht NU.nl. De reden? Een paar vermeend 'transfobe' opmerkingen van de auteur op sociale media.
De beroemde auteur, wiens zevendelige reeks een wereldwijd fenomeen is geworden, wordt nu door de tentoonstellingsorganisatoren onder het tapijt geveegd. Een volstrekt absurde beweging, aangezien zonder Rowling, Harry Potter eenvoudigweg niet zou bestaan. Maar dat lijkt de cancelcultuur niet te deren, die zonder genade iedereen met een afwijkende mening probeert te wissen.
Het museum pocht dat dit een daad van solidariteit is met de transgendergemeenschap. Chris Moore, de projectmanager van de tentoonstelling, heeft het lef om te zeggen: "Voorlopig hebben de curatoren besloten om haar uit de expositie te halen om haar impact te verminderen." De vraag rijst dan: is Rowling's impact niet precies de reden waarom deze tentoonstelling in de eerste plaats bestaat?
Het probleem hier is niet zozeer Rowling's standpunt, maar eerder het onvermogen van de extreemlinkse cancelcultuur om een ​​open debat te voeren. In plaats van een constructief gesprek te voeren over transgenderkwesties, grijpen ze naar het gemakkelijkste wapen: censuur.
Dit is geen solidariteit, dit is geen progressieve beweging, dit is gewoonweg het monddood maken van iemand die een andere mening durft te hebben. De cancelcultuur raast voort, vernietigt reputaties en wist geschiedenis, en blijkbaar juichen sommige mensen dit soort gedrag toe.
Wij bij De Dagelijkse Standaard roepen dit uit voor wat het is: een belachelijke knieval voor de cancelcultuur en een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Dit is een zorgwekkende trend, niet alleen voor schrijvers, maar voor iedereen die waarde hecht aan vrije meningsuiting en open debat.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Laten we hopen dat er snel een einde komt aan deze krankzinnige trend. Rowling verdient beter dan dit, net zoals iedereen die ooit zijn of haar mening heeft gegeven over een controversieel onderwerp. Het wordt tijd dat we opstaan tegen deze vorm van culturele tirannie, en ieders recht verdedigen om te zeggen wat hij of zij denkt, zonder de angst om gecanceld te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten