3894040022 41ba826dd5 c

Duitsland stort in: Van economische macht tot zieke man van Europa

Buitenlandaug 24 2023, 8:00
Zet je maar schrap, want wat we nu in Duitsland zien gebeuren, kan zo maar eens een voorbode zijn van wat ons te wachten staat. Het land dat decennialang gold als het kloppend hart van Europa's economie, lijkt nu op een dwaalspoor te raken door jaren van slap en ondoordacht beleid. De Duits-Amerikaanse econoom Alexander Wendt slaat de spijker op zijn kop in het tijdschrift 'Tichys Einblick', waar hij wijst op de zware tol die Duitsland betaalt voor haar kortzichtige energietransitieplannen. Wynia's Week schrijft er deze week uitgebreid over.
De ellende stopt echter niet bij windmolens en zonnepanelen. Externe factoren zoals de Oekraïne-oorlog, kelderende exporten en een stijgende rente verergeren de situatie. Wat vroeger de sterkste economie van Europa was, hangt nu aan een zijden draadje. Dit is niet zomaar een economische dip, dit is het resultaat van structureel wanbeleid.
En waar blijft de verontwaardiging? Ondernemers die hun levenswerk zien verdampen, krijgen nul op rekest. De belofte van een 'groene groei' lijkt een wassen neus, een illusie verkocht door politici die meer interesse hebben in hun volgende stem dan in het welzijn van hun burgers. Maar de Duitse bevolking begint wakker te worden. Ze voelen dat de welvaart, die generaties lang is opgebouwd, nu langzaam wegspoelt.

Hoe het welvarende, rijke en machtige industrieland Duitsland de zieke man van Europa werd: “Ten eerste de dramatische achteruitgang van het onderwijs. Hierdoor zijn er steeds minder talenten beschikbaar in werktuigbouwkunde, informatica, natuurwetenschappen en techniek. En ten…

Syp Wynia
Syp Wynia
@sypwynia

Bij de buren. Na jaren van veel immigratie en duur klimaatbeleid stagneert de economie. De Duitse bevolking twijfelt tussen doffe berusting en explosieve woede. Alexander Wendt van @TichysEinblick bericht wat u anders niet hoort. wyniasweek.nl/buurland-in-pr… #wyniasweek @RolandTichy

328
Reply
Maar het gaat niet alleen om de economie. Harm Beertema, PVV Tweede Kamerlid, haalt terecht een ander cruciaal punt aan: het falende Duitse onderwijssysteem. Talenten in vakken als werktuigbouwkunde en informatica worden schaarser, en de talenten die er zijn, kiezen eieren voor hun geld en verlaten het land.
Wat betekent dit voor ons? Nederland en Duitsland hebben historisch gezien veel overeenkomsten, zowel politiek als economisch. Als Duitsland wankelt, moeten wij ons zorgen maken. Wij kunnen niet passief toekijken terwijl ons grootste handelspartner zichzelf de afgrond in helpt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is overduidelijk: Duitsland is van het pad af. Deze ooit zo machtige natie, nu verstikt door groene illusies en een falend onderwijssysteem, zou een wake-up call voor ons allemaal moeten zijn. Als we niet oppassen, kan Nederland dezelfde kant op gaan. We mogen niet toestaan dat de blunders van Duitsland ook ons noodlot worden. Het is hoog tijd voor actie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten