aoa 249

El-Fasher omsingeld: Het leven van een miljoen inwoners op het spel - In het Westen blijft het stil, geen Joden geen nieuws!

Buitenlandmei 31, 17:00
De Sudanese stad El-Fasher, een grote woestijnstad in het noorden van Darfur, staat op het punt ingenomen te worden door de Rapid Support Forces (RSF). Al ruim een jaar woeden er hevige gevechten tussen deze paramilitairen en het Sudanese leger om de controle over het land. Hun macht in Darfur breidt zich steeds verder uit, dorpen worden afgebrand en stad na stad wordt veroverd. Nu is ook El-Fasher omsingeld, een stad waar officieel het leger en gelieerde rebellengroepen nog de dienst uitmaken. Ruim een miljoen inwoners kunnen geen kant op bericht de NOS.
"Kogels vliegen over en weer en constant horen we bombardementen," vertelt Muammar Ibrahim, een lokale journalist die in El-Fasher woont. "Het leger en de RSF vechten met elkaar en onschuldige burgers zitten ertussenin. Bomscherven doorboren de daken van woningen, bommen vallen op markten, gewone mensen raken gewond of sterven. Het is een ramp van ongekende proporties."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Maar waar is de media? Over dit vergeten conflict wordt nauwelijks bericht door de mainstream media. David Suurland verwoordde het treffend op X: "Alles wat over Rafah wordt beweerd, maar dan in het echt. Arabieren die zwarte Afrikanen afslachten is geen nieuws. Geen protesten. Geen 'all eyes on El Fasher'. Geen BN-ers, geen culturele sector, geen universiteiten, geen influencers, helemaal niets. All eyes on Rafah = no jews no news.'' Hier is geen speld tussen te krijgen en laat de hypocrisie zien van veel Westerlingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Terwijl men de wereld vergaat over andere conflicten, blijft men hier stil in het Westen. El-Fasher staat in brand, en niemand kijkt om. Dit is een humanitaire ramp, en de stilte van de internationale gemeenschap is oorverdovend. Deze hypocrisie is tergend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten