shutterstock 2149752819

Elon Musk: 'Als Google en Apple de Twitter-app uit hun AppStore gooien bouw ik een nieuwe smartphone'

Buitenlandnov 26 2022, 10:15
Twitter-eigenaar Elon Musk is er niet blij mee dat er geruchten rondgaan die stellen dat in ieder geval Apple mogelijk van plan is de Twitter App te verwijderen uit haar AppStore. En ja, dat dit mogelijk ook geldt voor Google met Google Play. Maar, zegt hij, als ze écht zover zouden gaan, nou, dan bouwt hij gewoon zijn eigen telefoon. Het zou een meesterzet zijn, natuurlijk, want hele horden mensen kunnen nauwelijks wachten op een serieus alternatief op de smartphonemarkt.
Het is en blijft schitterend om te zien hoe Twitter-eigenaar Elon Musk omgaat met de individuen en zelfs organisaties die het vreselijk vinden dat hij de meningsvrijheid serieuzer neemt dan het vorige bestuur van de social media-gigant. Want ja, de man is natuurlijk de rijkste persoon ter wereld en kan min of meer doen wat hij wil. In het Engels zeggen ze dan: hij heeft "f&ck y*(" money. Met andere woorden: hij kan zijn middelvinger opsteken en zeggen: er is niets dat jij kan doen om mij tegen te houden.
Geruchten doen nu de ronde dat Apple en Google Twitter mogelijk kan verwijderen uit hun appstores. De reden daarvoor is natuurlijk dat hij de meningsvrijheid belangrijker vindt dan het vorige bestuur van Twitter... en dat vinden ze doodeng. Want Twitter is volgens de elites bedoeld als doorgeefluik van het linkse gedachtegoed. Réchts moet systematisch gecensureerd worden.
Dat gebeurt nu dus niet meer - tenminste, voorlopig niet. En dus denken ze er volgens geruchten overna om Twitter er dan maar uit te gooien.
Het zou een flinke klap zijn voor Twitter, natuurlijk. Maar op een opmerking van een journalist hierover, die zegt dat Musk dan maar een eigen smartphone moet maken, zegt hij dat dit exact is wat hij dan gaat doen.
"Ik hoop dat het niet zo ver komt," aldus Musk, "maar ja, als er geen ander alternatief is, dan maak ik gewoon een nieuwe smartphone."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er zijn weinig mensen die eraan twijfelen dat Musk behoorlijk snel een goede smartphone in elkaar kan (laten) zetten. Hij heeft nú al extreem goede engineurs voor zich werken bij Tesla en SpaceX. De ene groep bouwt de beste elektrische auto's (deels zelfrijdend al!) en de andere groep bouwt raketten die de ruimte ingaan en binnenkort zelfs naar Mars.
Ik vermoed dan ook dat Apple en Google de stap niet werkelijk zullen zetten. Doen ze dat wel, dan creëren ze namelijk een heel serieuze, grote concurrent voor zichzelf op de smartphonemarkt. Twitter pesten is hartstikke leuk, maar jaarlijks miljarden verliezen en een significant deel van je marktpositie inleveren ervoor? Dat gaat wel heel ver.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten