shutterstock 1735741880

Elon Musk neemt het op voor huismoeders: 'Net zo belangrijk als welke carriere dan ook'

Buitenlandaug 17 2022, 13:05
Tesla- en Space X-baas Elon Musk staat er vooral om bekend dat hij a) controversieel is en b) de meest fantastische, moderne, vergezochte bedrijven opricht. Dat klopt. Maar waar hij onderhand ook voor bekend zou moeten zijn is zijn steun voor het gezin - en dan met name voor het hebben en opvoeden van kinderen. Ook vandaag laat Musk weer duidelijk merken dat hij het hebben van kinderen én de rol die moeders spelen in het leven van hun kind buitengewoon belangrijk vindt.
In de moderne tijd moet je je als vrouw bijna schamen als je niet wilt werken. Vrouwen die zeggen dat ze huisvrouw willen zijn en voltijd moeder worden zijn sociale paria's. Niet overal, natuurlijk, maar wel in veel delen van het land - met name in de Randstad waar al die 'tolerante' D66'ers en GroenLinksers wonen.
Elon Musk denkt daar heel anders over. Vandaag neemt hij namelijk de tijd op het op Twitter om te nemen voor moeders; voor het moederschap zelf. Want, zegt hij, "het zijn van een moeder is net zo belangrijk als welke carriere dan ook."
Dit is een belangrijk thema voor Musk. Vorig jaar vertelde hij een bijeenkomst georganiseerd door de Wall Street Journal om iedereen ervan te overtuigen om meer kinderen te krijgen. "Er zijn niet genoeg mensen. Ik herhaal, met nadruk, er zijn niet genoeg mensen," zei hij toen.
"Als mensen niet meer kinderen krijgen valt de beschaving in elkaar," ging hij verder. Want zijn redenering is: je kunt de welvaart niet in stand houden als je te weinig kinderen hebt; als er niet genoeg mensen bijkomen. Hij ontkent dan ook dat er te veel mensen zijn, wereldwijd. Als er al 'klimaatproblemen zijn, dan vindt hij dat dit opgelost kan worden door te innoveren; niet door de bevolking te halveren.
In april van dit jaar twitterde Musk daarnaast ook al dat we "de ongeborenen moeten betreuren" als mensheid. Desgevraagd legde hij toen uit dat hij doelde op het bewust kiezen om geen kinderen te krijgen. Voor Musk is dat een vreselijke fout.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Musk voegt zelf de daad bij het woord. Hij is vader van 10 kinderen, waarvan er één helaas overleden is. Hij heeft al eens gezegd dat hij ontzettend veel houdt van "al mijn kinderen," en dat hij alle vrije uren die hij heeft met hen spendeert - de uren die hij niet slaapt, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten