Filmpje! Amerikaanse RIVM-directeur legt nerveus uit: 'Apenvirus-zaken zijn te herleiden tot mannen die seks hebben met mannen'

Filmpje! Amerikaanse RIVM-directeur legt nerveus uit: 'Apenvirus-zaken zijn te herleiden tot mannen die seks hebben met mannen'

De Amerikaanse CDC-directeur Walensky - zeg maar hun versie van Jaap van Dissel - mocht op tv komen vertellen hoe het nou gaat met de apenpokken. Onlangs waren er zelfs twee kinderen mee gevonden, zei ze. En die kinderen hadden iets gemeen met elkaar. Allebei hadden ze contact met mannen die, uh, uit de uh, gemeenschap komen van uh, mannen die seks hebben met mannen.

Oeps.

Mogen we dat wel hardop zeggen, mevrouw Walensky?

"We hebben nu wel twee zaken aangetroffen in kinderen. Allebei zijn ze herleid tot individuen die komen uit de mannen-die-seks-hebben-met-mannen gemeenschap." De wat? Omdat ze zelf blijkbaar ook inziet dat dit wel heel onhandig klinkt voegt ze uit: 'Uit de gay-mannen gemeenschap."

En dan herhaalt de rode lijn zich. "Dus over het algemeen geldt dat als we die gevallen aantreffen ze voortkomen uit de homogemeenschap."

Dit gaat de LHGBTQI+-gemeenschap haar natuurlijk niet in dank afnemen. En deze opmerking van conservatieve radio-presentator Steve Deace zullen ze nóg minder waarderen:

Om maar te zwijgen over deze hele draad. Ahem.

Natuurlijk is apenpokken niet een virus dat alleen voorkomt bij homoseksuelen, dat was ook niet het geval bij AIDS. Maar het lijkt er wél op dat zij dé risicovolle groep zijn, dat ze het met name verspreiden als seks hebben met jan en alleman, en dat de homoseksuele gemeenschap mogelijk de kern is van de verspreiding in het algemeen. Het kan overgaan van mens op mens via 'contact met de huid,' maar het probleem is dat in die specifieke gemeenschap er nogal véél intiem contact is... met relatief veel verschillende mensen.

Althans, dat zeggen mensen als Walensky dus.

Er is ook kritiek op die boodschap, vooral van mensen die stellen dat heteroseksuelen het óók kunnen krijgen, en ook op een niet-seksuele manier:

Alleen, tja, dan is er dit...

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties