Doorgeslagen WHO verklaart apenpokken tot 'internationaal gevaar voor de volksgezondheid'

Buitenlandjul 24 2022, 13:02
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het apenpokkenvirus uitgeroepen tot "een internationaal gevaar voor de volksgezondheid." Dat is de hoogste en belangrijkste status die een 'gevaarlijk virus' kán krijgen. En dat vinden veel opiniemakers ronduit lachwekkend. Er zijn in de hele wereld namelijk maar vijf mensen aan doodgegaan in deze non-pandemie.
Er zou een "internationaal gevaar" zijn omdat er een "internationale uitbraak" is. In 71 landen zijn er namelijk gevallen gevonden van het virus. Dit terwijl het virus normaal alleen voorkomt ergens in Afrika.
Dan denk je: het kan best serieus zijn, dan dus. Nou... dat vinden opiniemakers toch een beetje anders in elkaar zitten. Het gaat namelijk weliswaar om 71 landen, maar ook slechts om 15.000 gevallen. Wereldwijd. Op de 8 miljard mensen. En van die 15.000 mensen zijn er...
Vijf overleden.
5.
Dat is geen typo. We zijn geen nulletjes vergeten. 15.000 gevallen wereldwijd, die hebben geresulteerd in 5 doden.
Jan Roos vindt dit dan ook erg merkwaardig van de WHO:
Een mening die gedeeld wordt door Thierry Baudet. En de FVD-leider gaat nog een stapje verder. Vanwege de paniekzaaierij noemt hij de WHO namelijk een internationaal gevaar voor de volksgezondheid.
Mensen met apenpokken krijgen vaak koorts, hoofdpijn en spierpijn. Later kunnen er blaasjes ontstaan. Verreweg de meeste mensen worden totaal niet ernstig ziek van dit virus. En op de 15.000 mensen overlijdt er dus slechts een handjevol. Letterlijk.
De WHO-commissie die gaat over statussen van virussen was dan ook niet van zins om voor de statusverhoging van het apenpokkenvirus te pleiten. Sterker, bij een stemming stemden 9 van de commissieleden tégen en slechts 6 vóór. Dat de status toch is 'geupgradet' komt doordat WHO-baas en oud-communist Tedros Adhanom Ghebreyesus in al zijn wijsheid (lol) besloten heeft het dan zelf maar te doen. Want híj́ vindt het wel nodig, en als secretaris-generaal is zijn wil uiteindelijk wet. Net zoals dat vroeger zo was in de Sovjet-Unie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten