frits bosch column

-Frits Bosch- Jordan Peterson moet heropgevoed worden volgens Toronto psychologen

Buitenlandjan 14 2023, 11:00
De wereldberoemde klinisch Canadese psycholoog prof Jordan Peterson, university of Toronto, wordt beschuldigd door het College van Psychologen van Ottawa van onprofessioneel gedrag met name in relatie tot zijn uitingen op social media. Hij dient volgens dit college heropgevoed te worden in diverse opvoedkundige sessies, zoniet dan dreigt hij zijn baan en titel als klinisch psycholoog te verliezen. Hij zal juridisch aangeklaagd worden.
Ik volg de verrichtingen van prof Jordan Peterson al ruim tien jaar. Ik ken zijn video’s, podcasts en boeken. Voor zover ik het kan beoordelen acht ik hem één van de belangrijkste denkers van onze tijd. Hij heeft een miljoenen publiek. Nogmaals: voorzover ik het kan beoordelen is hij integer, extreem intelligent, veelzijdig en inspirerend. Hij gaat in zijn podcasts met de knapste koppen op velerlei terrein het gesprek aan. Allen komen graag bij hem op de koffie om uit de doeken te doen wat hen bezighoudt. Extreem boeiend.
Peterson vormt voor mij een inspiratiebron. Dat hij op deze manier dergelijke aantijgingen krijgt acht ik schandelijk. Maar er is niets nieuws onder de zon. Ook in ons land worden/zijn academici gecancelled. Ik noem een aantal die ik persoonlijk ken: Paul Cliteur, Jan van de Beek, Hans Werdmölder, Sid Lukkassen. Prof Meinert Fennema heeft zijn verontwaardiging erover uitgesproken dat academici op Nederlandse universiteiten worden gecancelled en buitengesloten. In de sociale wetenschappen dient men links te zijn.
Waar is Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging van Universiteiten? Hij dient er voor te zorgen dat er op onze universiteiten een divers wetenschappelijk geluid te horen en niet enkel de onwetenschappelijke activisten die er nu zitten. Duisenberg schittert door afwezigheid evenals onze minister. Overigens is Jordan Peterson door het rapaille op de UvA gecancelled; hij mocht hier niet komen spreken. Zo diep zijn we hier gezonken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De houtrot zit diep in onze universiteiten en het is niet alleen een Nederlands probleem, maar een westers probleem. In de VS is het al niet minder ernstig met de Critical Race Theory. Onlangs hebben we vernomen van de heer Aalberberg, NCTV, dat er “normering van de uitingen in ons parlement” dient plaats te vinden met bijbehorende wetgeving in aantocht. Het wordt hier steeds absurder. Waar gaat dit heen? Dit ijlt naar autocratie.
Het Westen is ziek in het hoofd en heeft een psycholoog als Jordan Peterson broodnodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten