hand holding smartphone with openai chat gpt against flag of usa 52916339922

Genderongelijkheid in de technologische toekomst: Vrouwen steeds vaker overbodig door de komst van A.I

Buitenlandjul 26 2023, 13:00
De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de Amerikaanse economie, waarbij bijna een derde van alle gewerkte uren overbodig kan worden door de inzet van AI, zo meldt een nieuw rapport van McKinsey. Deskundigen van het organisatieadviesconcern benadrukken dat vrouwen waarschijnlijk harder getroffen zullen worden dan mannen door deze technologische veranderingen.
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen in de Verenigde Staten anderhalf keer meer kans hebben om een nieuw beroep te moeten zoeken, omdat AI hun huidige banen kan overnemen. Dit komt gedeeltelijk doordat vrouwen vaker werkzaam zijn in bedrijfstakken met banen die lagere lonen bieden, waardoor deze banen vatbaarder zijn voor automatisering. Ondersteunend kantoorwerk en klantenservice zijn voorbeelden van functies die mogelijk gemakkelijker door computers kunnen worden uitgevoerd.
Niet alleen vrouwen, maar ook zwarte en Latijns-Amerikaanse werknemers in de VS zullen naar verwachting sneller negatieve gevolgen ervaren door de voortgaande technologische vernieuwingen, vooral als de vraag naar productiewerkers afneemt. De onderzoekers van McKinsey voorspellen dat tegen het einde van 2030 minstens 12 miljoen Amerikaanse werknemers van beroep moeten veranderen.
Een zorgwekkende constatering is dat vooral laagbetaalde werknemers worden geraakt door deze verschuivingen. De kans dat zij van beroep moeten veranderen is aanzienlijk groter dan bij mensen met hogere lonen, tot veertien keer groter volgens het rapport. Om zich aan te passen aan deze veranderende arbeidsmarkt zullen veel gedupeerden nieuwe vaardigheden moeten aanleren om ander werk te kunnen vinden.
De gevolgen van AI zullen echter niet beperkt blijven tot de lagere lonen en productiewerkers. McKinsey waarschuwt dat vrijwel alle dienstverlenende beroepen, zoals advocaten, leraren, financiële adviseurs en architecten, zullen veranderen als gevolg van de opkomst van AI. Zelfs met de opkomst van geavanceerde chatbots zoals ChatGPT, die mogelijk een deel van het takenpakket van deze beroepen kunnen overnemen, benadrukt McKinsey dat vrijwel elke baan zal evolueren door de invloed van AI.
Hoewel de veranderingen in de arbeidsmarkt uitdagend kunnen zijn, merkt McKinsey op dat het niet per se rampzalig hoeft te zijn. De opkomst van AI biedt ook kansen voor nieuwe banen en innovatieve manieren van werken. Het is duidelijk dat de toekomstige arbeidsmarkt flexibiliteit, omscholing en aanpassingsvermogen zal vereisen om met succes om te gaan met de invloed van kunstmatige intelligentie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten