schermafbeelding 2024 02 22 110213

Gevaarlijke cocktail van extremisme verstoort Vlaams Parlement, Sam van Rooy (VB) kijkt niet laf weg voor het krapuul!

Buitenlandfeb 22 , 16:00
In de Zuidelijke Nederlanden, beter bekend als Vlaanderen, heeft gisteren een ordeverstoring in het Vlaams Parlement op schokkende wijze blootgelegd wat velen al lang vrezen: de giftige cocktail van extreemlinks en islamisme vindt steeds vaker zijn weg naar het hart van onze democratische instituties. De plenaire zitting van het Vlaams Parlement werd woensdagmiddag ruw onderbroken door een pro-Palestijns protest. Wat begon als een ogenschijnlijk vreedzame demonstratie, escaleerde snel toen actievoerders, gewapend met Palestijnse vlaggen en pamfletten, de orde verstoorden met hun radicale slogans en eisen.
Deze actievoerders, een verbond van Palestijnse sympathisanten en extreemlinkse elementen, maakten misbruik van de publieke tribune om hun politieke agenda te pushen. Met leuzen die opriepen tot de boycot van Israëlische goederen en het stopzetten van elke handelsrelatie met Israël, lieten zij zien dat hun boodschap niet zozeer een oproep tot vrede is, maar eerder een onverdraagzame en eenzijdige aanval op Israël.

Ze geraakten met velen én met hun materiaal het Vlaams Parlement binnen: Palestijnen en (extreem)linkse figuren. En ze gedroegen zich agressief (probeerden ook m'n vlag af te pakken, en eentje spuwde naar me). Bekijk vooral de beelden 📽👇🏻

HLN.BE
HLN.BE
@HLN_BE

Zitting Vlaams Parlement geschorst na protest van Palestijnen, activisten hangen vlaggen uit vanaf de tribune hln.be/binnenland/zit…

359
Reply
Het feit dat deze groep, ongehinderd en met agressieve intenties, het Vlaams Parlement kon binnendringen, roept ernstige vragen op over de veiligheid van de Vlaamse parlementariërs. Dat Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy persoonlijk geconfronteerd werd met de agressie van deze actievoerders, waaronder pogingen om zijn Israëlische vlag te grijpen en een spuwincident, benadrukt de dreiging die uitgaat van deze radicalen. Hun acties zijn een duidelijk bewijs van de intolerantie en het gebrek aan respect voor democratische processen die kenmerkend zijn voor deze groeperingen.
De reactie van het Vlaams Parlement, onder leiding van Liesbeth Homans van de N-VA, om de militaire politie in te zetten en de vergadering te schorsen, was gepast en noodzakelijk. Het indienen van een klacht tegen de actievoerders wegens verstoring van de openbare orde is een stap in de juiste richting, maar het moet hier niet bij blijven. Dit incident toont aan dat we waakzaam moeten zijn dat wij in de Lage Landen ons moeten uitspreken tegen de krachten die onze samenleving proberen te ondermijnen met hun radicale ideologieën.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De gebeurtenissen in het Vlaams Parlement zijn een wake-up call. Ze herinneren ons eraan dat de strijd tegen extremisme en de verdediging van onze democratische waarden constante aandacht vereisen. Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang dat we ons verenigen tegen de dubbele dreiging van extreemlinks en islamisme, die niet alleen onze veiligheid in gevaar brengen, maar ook de fundamenten van onze samenleving ondermijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten