drop g00e39e3a7 1920

Horrorwinter des Doods zet door in VS, tempraturen van -39 graden Celsius gemeten!

Buitenlanddec 25 2022, 12:00
De Horrorwinter in de Verenigde staten heeft inmiddels al 23 levens gekost. Dit meldt de Amerikaanse nieuwszenders NBC. Het vliegverkeer ligt nagenoeg plat en bijna 400 duizend huishoudens zitten zonder stroom, vrijdag waren dat er nog 1,5 miljoen.
Naast de ruim 5200 gecancelde vluchten van afgelopen vrijdag zijn er gisteren nog eens 3100 binnenlandse en internationale vluchten bijgekomen die aan de grond blijven en dus niet kunnen vliegen. De vluchten die wel doorgaan hebben over het algemeen flinke vertraging. Maar dat lijkt me voor de Amerikanen wel het minste waar ze zich nu druk om maken. Zo zouden er volgens NBC nieuws in de staten Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska, Ohio, New York, Colorado en Michigan de meeste dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Een kettingbotsing in de staat Ohio waarbij zo´n 50 voertuigen betrokken waren had vier dodelijke slachtoffers als gevolg.
In de staat New York zorgt een zware sneeuwstorm ervoor dat er niet of nauwelijks zicht is en verwacht wordt dat daar tot zeker zondag ochtend niet veel verbetering in zal zijn. Tegenover CNN zegt een bestuurder van Erie County dat er sprake is van “een levensbedreigende situatie”.
Met temperaturen ver onder 0, spreekt de nationale weerdienst over een “historische winterstorm” waarbij inmiddels temperaturen van -39 graden Celsius zijn gemeten! Reizen wordt streng afgeraden en de sneeuwstormen die verschillende delen van de VS treft zijn “extreem gevaarlijk”.
Terwijl we in Nederland ons opmaken voor de festiviteiten van 1e en 2e kerstdag valt er dus in een groot deel van de VS weinig te lachen en te vieren. Ook Vleermuizen en andere dieren vallen massaal dood neer en het is te hopen dat de schade over een paar dagen enigszins meevalt. Veel huishoudens zitten dan ook nog steeds zonder stroom en de vraag is hoe hoog het dodental nog zal oplopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten