shutterstock 1672198435

Katja Herbers spreekt over de noodzaak van klimaatmaatregelen, terwijl ze blijft reizen naar Hollywood: 'Mijn carriere!'

Politiekdec 25 2022, 12:30
De hilarische actrice Katja Herbers is negatief in het nieuws gekomen omdat ze lekker naar Hollywood (Los Angeles) blijft vliegen, terwijl ze tegelijkertijd roept dat fossiele brandstoffen het klimaat kapotmaken en de mensheid zullen vernietigen. Hele horden mensen vinden dit hilarisch. Maar zij zelf niet. Want, zegt ze, door haar hebben honderden mensen werk. En trouwens: het is haar CARRIERE!
Het afgelopen jaar werd Herbers lid van het extreemlinkse, totaalgeschifte Extinction Rebellion. Maar ondertussen blijft ze wel op en neer vliegen naar Hollywood.
"Ik vraag me wel af hoe lang die nog door kan gaan. Als ik nu van de toneelschool af zou komen, zou ik niet proberen in Amerika een carrière te beginnen," zegt ze daarover. "Ik kan nog wel aan mezelf uitleggen dat ik wil afmaken wat ik daar heb bereikt, waar ik heel hard voor heb geknokt. De hoofdrol in Evil is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. En als ik eruit stap, verliezen ik weet niet hoeveel honderd mensen hun baan."
Natuurlijk is de hypocrisie hilarisch. Als je echt gelooft als die gekken beweren, dat de aarde ophoudt te bestaan als we niet direct afstappen van fossiele brandstoffen, dan is 'mijn internationale carriere' niet het laatste, maar het eerste dat je 'opoffert.' Dat mevrouwtje Herbers dat weigert te doen bewijst dat ze beter weet; dat ze weet dat die klimaathetzerij zwaar overdreven is. 
En wat betreft al die banen: wat denkt mevrouw dat er gebeurt als al die bedrijven in de fossiele energiesector ophouden met bestaan? Dan heb je het niet over tientallen of een paar honderd mensen die werkloos thuis zitten... maar over tienduizenden, honderdduizenden en mogelijk zelfs miljoenen wereldwijd. Het zal een enorme armoedegolf veroorzaken in landen wiens economieën nu grootdeels op olie draaien. Zie het halve Midden-Oosten. Het lijden zal enorm zijn.
Als dit excuus opgaat voor mevrouw de actrice, dan toch zeker voor mensen, bedrijven en landen die anders in armoede vervallen?
Natuurlijk wordt deze gek hierop aangesproken op Twitter. Haar antwoord maakt de hypocrisie nóg duidelijk - én hilarischer.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Ik mijn baan niet kwijt," aldus Herbers. "Is dat een zonde?" Ja, Katja, als jouw baan betekent dat de mensheid vernietigd wordt en de planeet kapotgaat, dan is dat inderdaad een zonde ja.
"We moeten ophouden elkaar de maat nemen," zegt ze vervolgens terwijl ze zelf niet anders doet. "Iedereen doet wat ie kan. Dit is waar ik op uitgekomen ben: m'n carriere niet opgeven maar wel strijden voor een directe stop op de fossiele subsidies en vragen om systeem verandering."
Met andere woorden, mevrouw gelooft zogenaamd dat de planeet om zeep wordt geholpen... maar wil daar persoonlijk niets voor opgeven. Want de planeet redden is hartstikke leuk en belangrijk, maar niet als je daar persoonlijk een prijs voor moet betalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten