4096px donald trump at cpac 2014 3

Iconische Mugshot levert Donald Trump meer dan 7 miljoen dollar aan donaties op

Buitenlandaug 27 2023, 12:00
Sinds afgelopen donderdag heeft de verkiezingscampagne van Donald Trump maar liefst zeven miljoen dollar (6,5 miljoen euro) aan donaties weten te verwerven, dit ondanks het feit dat Trump momenteel geconfronteerd wordt met een juridische procedure in Georgia in verband met mogelijke inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2020. Wat in het oog springt, is Trump's vermogen om negatieve publiciteit in zijn voordeel te gebruiken en zijn terugkeer in de schijnwerpers wordt beschouwd als een strategische meesterzet.
De befaamde mugshot van Trump werd vastgelegd in Georgia, de staat waarin hij momenteel terechtstaat. Het was een historisch moment, aangezien dit de eerste keer was dat een voormalig Amerikaans president op deze wijze werd gefotografeerd. Trump's campagneteam toonde zijn scherpzinnigheid door onmiddellijk merchandise met deze foto te produceren, waaronder t-shirts en mokken.
Deze strategische zet lijkt zeker bijgedragen te hebben aan de aanzienlijke donaties die Trump's campagne heeft ontvangen. Volgens zijn woordvoerder werd er alleen al op vrijdag ruim vier miljoen dollar opgehaald, waarmee die dag de meest succesvolle dag van de campagne tot nu toe was. In totaal is er de afgelopen drie weken bijna twintig miljoen dollar ingezameld, wat aantoont dat Trump nog steeds een aanzienlijke steun geniet.
Wat Trump's slimme strategie nog duidelijker maakt, is zijn terugkeer op Twitter. Hij maakte zijn comeback op het platform, dat nu in handen is van Elon Musk, met niets minder dan zijn beruchte mugshot. Deze onverwachte terugkeer op een vertrouwde en invloedrijke plek toont aan dat Trump vastbesloten is om zijn politieke boodschap te blijven verspreiden op manieren die voorheen misschien niet voor de hand lagen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De huidige strafzaak in Georgia verschilt van eerdere juridische geschillen, omdat deze zich niet op nationaal niveau, maar op staatsniveau afspeelt. Trump wordt beschuldigd van verkiezingsinmenging, en een deel van het bewijs lijkt te zijn gebaseerd op een telefoongesprek waarin hij vroeg om '11.780 stemmen te vinden'. Interessant genoeg verloor Trump de presidentsverkiezingen van 2020 in Georgia van Joe Biden met slechts 11.779 stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten