shutterstock 1671796519

Joh! Duitse IC-arts geschokt: 'Er zijn nu meer zieken dan ooit?! Wat is er aan de hand?!'

Buitenlanddec 17 2022, 12:20
De Duitse intensive care-arts Christian Karagiannidis heeft onthuld dat hij nog nooit zoveel mensen ziek heeft gezien als nu. "Het ziektecijfer onder de bevolking is momenteel extreem hoog, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt," aldus Karagiannidis, die voorzitter is van de Duitse vereniging voor intensive care en spoedeisende geneeskunde.
Volgens Karagiannidis bestrijden ze momenteel "een zeer breed scala aan ziekten: griep, RS-virus, coronavirus en andere luchtwegaandoeningen, plus de gebruikelijke noodsituaties." In het verleden waren die virussen natuurlijk ook actief. Maar het hoge aantal patiënten is nu werkelijk historisch. 
Dit nieuws komt op een moment dat het gros van de Duitse bevolking 'gevaccineerd' is tegen COVID-19. Een jaar geleden zouden we gebukt zijn gegaan onder een 'coronapandemie', maar nu lijkt het erop dat het aantal zieken juist toeneemt in plaats van afneemt. Dit is iets wat velen ook in hun eigen leven ervaren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En dat is toch wat gek. Want het idee is dat je met zo'n vaccin ervoor zorgt dat het aantal coronagevallen afneemt, maar dat de rest van de ziektes min of meer gelijk blijft. Zo zou dat toch moeten werken. Dat is volgens Karagiannidis dus niet het geval. Veel mensen bevestigen dat ook in hun eigen leven.
Wat is hier toch aan de hand? Hoe kan het dat de bevolking dit jaar niet gezonder is - wat je toch zou verwachten gezien het aantal mensen dat dan wel 'natuurlijke immuniteit' heeft tegen corona dan wel gevaccineerd is - maar minder gezond. En dan niet 'sinds een jaar of twee tijd,' maar volgens deze arts - die toch weet waar hij het over heeft - sinds... ooit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten