Klimaatextremist Greta Thunberg gooit het stokje er (deels) bij neer

Buitenlandokt 19 2022, 19:00
Klimaatactiviste Greta Thunberg laat weten in een interview met het Duitse tijdschrift Brigitte Be Green dat ze een minder belangrijke rol wil spelen in de klimaatbeweging. Ja, ze wil nog wel wat "blijven doen," maar dan vooral achter de schermen. Vóór de schermen moeten anderen het maar doen. Een prima timing, natuurlijk, voor deze dame. Want ze is de afgelopen vier jaar ongetwijfeld flink binnen gelopen. Dan verdient ze zo'n vroeg pensioen wel, toch?
De afgelopen vier jaar zijn we steeds weer geconfronteerd met interviews en andersoortige verhalen en video's van en over Greta Thunberg. Het meisje werd op 15-jarige leeftijd de bekendste klimaatactiviste ter wereld - een rol waar ze natuurlijk jarenlang op voorbereid was door haar extreem groene ouders.
Je kon je kont niet keren of je zag Thunberg. Ze kwam zelfs langs bij de Verenigde Naties en de EU. Oh ja, we moesten allemaal luisteren naar het tienermeisje, want zij had heel veel kennis over klimaatverandering - en was met name heel goed in ons een schuldgevoel aanpraten omdat we niet alleen zonne-energie gebruiken ofzo.
Nou, goed nieuws voor iedereen die net zo ziek is van dit meisje als ik: ze doet publiekelijk een flinke stap terug. In een Sinds 2018 is ze actief geweest - beginnende met haar belachelijke "schoolstaking voor het klimaat" - maar nu wil ze het klimaatstokje doorgeven aan een ander.
Achter de schermen zegt ze nog steeds "veel te willen blijven doen" in een interview met Brigitte Be Green (zucht), maar het is nu wel tijd voor haar om "de microfoon door te geven"; ongetwijfeld aan een multiraciaal tienertransje, want klimaat moet natuurlijk ook goed Woke worden.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Afijn, de propagandastop van Thunberg gaat al heel snel in. Sterker nog: meteen, eigenlijk. Want waar ze vorig jaar nog bij de klimaattop in Schotland was laat ze de top in Egypte van dit jaar (volgende maand) aan zich voorbijgaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten