shutterstock 573319750

Kouder dan ooit! Antarctica getroffen door LAAGSTE TEMPERATUREN OOIT

Buitenlandnov 21 2022, 15:15
Extreme kouderecords worden steeds opnieuw gebroken bij de Zuidpool. Drie recente dagen - 16, 17, en 18 November - waren allemaal dagelijkse koude records. Op de 18e was het zelfs -45,2 graden. Het oude record was -44,7 graden. Dat werd gemeten op dezelfde dag in 1987. Deze temperatuurrecords - qua KOUDE! - volgen op winter van 2020-2021 die de koudste ooit was. Of in ieder geval sinds metingen begonnen in 1957. De pinguïns op de Zuidpool snakken ondertussen dan ook naar een beetje klimaatverandering.
De Daily Sceptic reageert terecht dat deze nieuw kouderecords op de één of andere manier totaal onopgemerkt voorbij zijn gegaan aan de mainstream media. "Het excuus kan zijn dat de temperaturen altijd geschommeld hebben," aldus de website. "Maar gek genoeg werd dat excuus niet geaccepteerd toen het op 19 juli 40,3 graden was bij RAF Coningsby, gemeten bij de runway van Typhoon jets. Dat record wordt sindsdien steeds weer vermeld" in kranten, magazine en op tv.
dSterker nog, dat hele "het wordt kouder" nieuws, overal ter wereld, wordt totaal genegeerd. Arctisch zee-ijs is bezig met een enorme comeback. Zo bezette het zomerijs eind september maar liefst 4,92 miljoen vierkante kilometer. Dat waren er 1,34 miljoen meer dan in 2012, toen het laagste ooit gemeten werd. Ook op land gaat het goed. In Groenland is de ijsvlakte flink toegenomen. Oh ja, en in de laatste zeven jaar is de kust bij Hudson Bay vijf jaar bedekt door ijs, waardoor ijsberen daar op het ijs konden om te jagen "net als in de jaren 80."
Natuurlijk is het sowieso een onwijs slecht jaar geweest voor klimaatpsychopaten. Koraal is hard aan het groeien op het Great Barrier Reef. Dit terwijl journalisten en 'experts' (haha) een paar jaar geleden nog voorspelden dat het Great Barrier Reef zou verdwijnen. In 2022 is duidelijk geworden (en ook daarvoor al) dat dit onzinnig is. Het gaat heel goed met het koraal.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Sterker nog, volgens de meest recente satellietdata is de wereldtemperatuur de afgelopen acht jaar niet gestegen (of gedaald). Het beetje extra kooldioxide in de lucht heeft er daarentegen wel voor gezorgd dat de planeet wat groener is geworden. De Daily Sceptic merkt daarbij op dat Sir David Attenborough onlangs weer met een Frozen Planet II serie kwam, waarin hij beweerde dat het Zomerijs in Antarctica in 2035 verdwenen zou zijn en dat de zogenaamde Adelie pinguïns in Antarctica op het punt van uitsterven stonden. 40 jaar geleden zouden er 20.000 'paren' zijn geweest, daarvan zouden er nu nog maar 400 over zijn. Wat hij daarbij niet vermeldde is dat ... er onlangs een kolonie van 1,5 miljoen van deze pinguïnsoort gevonden is aan de oostelijke kant van het continent.
Heel gek allemaal. Want volgens de gekkies van Extinction Rebellion en die LHBTIQ-activist die zich minister van Klimaat mag noemen staat de wereld toch echt op het punt van omvallen. Door de 'opwarming van de aarde.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten