moment van impact

Live in Oekraïne: Overheidsgebouw in het centrum van Charkov gebombardeerd, ook andere steden onder vuur

Buitenlandmrt 01 2022, 9:00
De steden van Oekraïne komen steeds dieper onder vuur te liggen. Een belangrijk overheidsgebouw in het centrum van de Oost-Oekraïense stad Charkov is dinsdagochtend gebombardeerd door Russische troepen. Ook rond de steden Cherson en Soemy zouden inmiddels flinke gevechten plaatsvinden. Ondertussen is een 65km lang konfooi van Russische militairen onderweg naar de Oekraïense hoofdstad Kiev.
Diverse media maken melding dat er aan Oekraïense zijde in de afgelopen uren al tientallen militairen zijn gesneuveld. Het gebombardeerde gebouw in Charkov dient als regionaal overheidskantoor, maar vanwege de oorlog met Rusland werden daar de afgelopen dagen ook landelijke overheidszaken geregeld. Het bombarderen van het gebouw lijkt dan ook vooral op een strategische zet voor het leger van Vladimir Poetin.
Op beelden die werden gepubliceerd op de sociale media is te zien hoe een gigantische explosie het overheidskantoor in Charkov nagenoeg wegvaagt. Het is nog niet bekend of daarbij ook slachtoffers zijn gevallen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten