shutterstock 1703585581

'Nieuwe en gematigde' Taliban tegen vrouwen: 'Bedek je héle lichaam, behalve de ogen!'

Buitenlandmei 08 2022, 15:24
De Taliban - die zichzelf zogenaamd opnieuw uitgevonden zouden hebben - hebben vrouwen een heel duidelijke opdracht gegeven. Vanaf nu moeten ze, als ze 'in de publieke sfeer' zijn, hun héle lichaam bedekken. Alleen de ogen mogen zichtbaar zijn. Dit is dus de 'gematigde' Taliban waar Sigrid Kaag 200 miljoen euro voor over heeft.
Nou, daar gaan we dan. De Taliban waar Sigrid Kaag nog 200 miljoen euro steun aan beloofde als ze maar een "inclusieve regering" (LOL) vormden blijkt nog altijd de radicale organisatie te zijn van weleer. De invoering van alle extreme wetten gaat dit keer iets langzamer, maar daar is alles wel mee gezegd.
Met name vrouwen moeten het ontgelden. Eerst kregen jongevrouwen te horen dat ze gescheiden moesten zitten op de universiteit, daarna kregen meisjes zelfs te horen dat ze helemaal meer naar school mochten. Nu zijn het volwassen vrouwen die verteld wordt dat ze zich helemaal moeten bedekken als ze naar buiten gaan. Alleen hun ogen mogen nog zichtbaar zijn. Het "advies" is dan ook om een boerka te dragen.

Gevangenisstraf

Taliban-leider Haibatullah Akhundzada heeft gezegd dat vrouwen die zich niet aan deze regel houden hun echtgenoot, vader of het meest dichtbije andere mannelijk familielid ernstig in de problemen brengen. Die kan dan namelijk gevangenisstraf krijgen of zelfs ontslagen worden als hij voor de overheid werkt. 
"We roepen de wereld op om samen te werken met het Islamitische Emiraat en het volk van Afghanistan," aldus Mohammad Khalid Hanafi, de minister van de Bevordering van de Deugd en de Preventie van Zonde. "Val ons niet lastig. Zet geen druk op ons, want zoals de geschiedenis leert zijn Afghanen niet onder de indruk van zulke druk."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Goh, wat ontzettend verrassend dat radicale islamisten nog steeds radicaal zijn en dus ook radicaal beleid opleggen aan een gegijzeld volk zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten