shutterstock 1578069700

Oeps! Kabinetschef NAVO: 'Kiev moet territorium afstaan aan Rusland voor vrede'

Buitenlandaug 17 2023, 12:00
De NAVO lijkt eindelijk in te zien wat veel critici al maanden beweren: Oekraïne kan Rusland niet militair verslaan. Deze realisatie komt na het falen van het Oekraïense "tegenoffensief", dat ondanks westerse steun geen significant effect heeft gehad. Stian Jenssen, de kabinetschef van NAVO-leider Jens Stoltenberg, heeft tijdens een paneldiscussie in Noorwegen gesuggereerd dat Oekraïne mogelijk territorium zou kunnen opgeven in ruil voor lidmaatschap van de NAVO.
Dit idee, dat door veel conservatieven vanaf het begin van de oorlog werd geopperd, werd destijds afgedaan als verraad. Nu lijkt het echter een serieuze overweging te worden binnen de NAVO. Jenssen in Noorwegen: "Een oplossing zou erin kunnen bestaan dat Oekraïne wat territorium opgeeft. In ruil zou het land dan het lidmaatschap van de NAVO kunnen krijgen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Abonneer je GRATIS op de DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Deze suggestie is niet goed ontvangen in Kiev. Mykhailo Podolyak, een topadviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, reageerde furieus: "Elke deal die een ruil van territorium voor NAVO-lidmaatschap inhoudt, zou erop neerkomen dat Rusland beloond wordt voor zijn agressie. Grondgebied ruilen voor de NAVO-paraplu? Dat is belachelijk."
Bij DDS berichten we al vanaf dag één de waarheid over de oorlog in Oekraïne. Helaas worden we daar keihard voor bestraft door het mediakartel en Big Tech. Wil jij het échte nieuws over Oekraïne blijven lezen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een alternatief te vormen voor de leugens van het mediakartel.
Echter, het is al bekend dat Rusland en Oekraïne in 2022 een vergelijkbare deal overwogen, die uiteindelijk werd tegengehouden door de NAVO, met name door Amerika en Engeland. Boris Johnson zou zelfs Zelensky hebben opgedragen zijn akkoord in te trekken en de oorlog voort te zetten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het mediakartel en het partijkartel doen er alles aan om DDS het zwijgen op te leggen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat we onze lezers ALTIJD kunnen bereiken. Word lid van onze DDS Nieuwsbrief en zorg ervoor dat je NOOIT iets mist!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Als de NAVO nu toch op deze deal aandringt, werpt dat een schaduw over de beslissingen van het afgelopen jaar. Het betekent dat tienduizenden Oekraïense jongemannen hun leven hebben gegeven voor een doel dat nu als onhaalbaar wordt beschouwd. Hoewel het gezegde luidt "beter laat dan nooit", is de bereidheid van de NAVO om Oekraïense troepen te laten vechten zonder een duidelijk plan of einde in zicht ronduit schokkend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten