2048px donald trump 8567813820 2

Trump in 2024 niet op stembiljet in Colorado: een schaamteloze aanval op de democratie

Buitenlanddec 20 2023, 10:00
De Amerikaanse politieke arena is in rep en roer: Donald Trump, de man die de stem van miljoenen Amerikanen vertegenwoordigt, is nu door de hoogste rechters in Colorado van het stembiljet voor de presidentiële voorverkiezingen van 2024 geschrapt. Dit is geen gewone juridische beslissing, dit is een schaamteloze aanval op de democratie, een partijdige zet die zijn weerga niet kent.
Deze beslissing, genomen met een meerderheid van slechts één stem, is gebaseerd op een achterhaalde clausule uit de tijd van de burgeroorlog schrijft de Telegraaf. De Democraten hebben deze obscuur en nooit eerder gebruikte wet uit het stof gehaald om Trump te diskwalificeren. Het is overduidelijk: de Democraten zijn als de dood voor Trumps terugkeer en zullen alles doen om hem uit het Witte Huis te houden.
Maar laten we eens kijken naar de realiteit van de situatie. Trump heeft de Republikeinse Partij sinds 2016 nieuw leven ingeblazen. Hij heeft zich hard gemaakt voor de Amerikaanse arbeider, voor de economie, en voor de nationale veiligheid. En nu proberen de Democraten hem monddood te maken met juridische trucjes en politieke spelletjes. Dit is een aanfluiting van het rechtssysteem en een klap in het gezicht van elke Amerikaanse kiezer.
Het besluit van de rechters in Colorado, allen benoemd door Democratische gouverneurs, is niets minder dan partijdige politiek. De Republikeinen in het Congres hebben gelijk als ze dit een "slecht gecamoufleerde partijdige aanval" noemen. Het is een wanhopige poging van de Democraten om de macht te behouden, koste wat het kost. Ze zullen er zelfs een nieuwe burgeroorlog voor riskeren. De Democraten spelen met vuur.
Het is een kwestie van tijd dat de Amerikaanse bevolking opstaat tegen deze schandalige manipulaties door de Democraten. De grondwet van de Verenigde Staten is gebaseerd op de principes van vrijheid en democratie, niet op politieke willekeur en angst voor een sterke tegenstander. Trumps diskwalificatie in Colorado is een donker teken aan de wand. Het laat zien hoe ver de Democraten bereid zijn te gaan om hun politieke tegenstanders uit te schakelen. Amerika, wees gewaarschuwd: de democratie is in gevaar als ze toelaten dat politieke partijen de wet naar hun hand zetten om hun eigen agenda te bevorderen. Vandaag is het Trump in Colorado, morgen kan het Kennedy zijn. Ze doen er echt alles aan om seniele Biden in het Witte Huis te houden. De Deep State wil kosten wat het kost aan de macht blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten