Welkom in het Midden-Oosten: Dronken voetbalfans 'worden in ontnuchteringstenten gezet bij QK Qatar'

Welkom in het Midden-Oosten: Dronken voetbalfans 'worden in ontnuchteringstenten gezet bij QK Qatar'

Dat Qatar alles behalve een vrij land/stadsstaatje is wisten we al. Maar heel veel voetbalfans gaan dat deze winter ook echt aan den lijve ondervinden. Ze lopen namelijk het risico om in "ontnuchteringstenten" gezet te worden als de politie van Qatar hen tijdens het WK dronken aantreft. Daar moeten ze dan net zo lang verblijven tot de autoriteiten vinden dat ze voldoende nuchter zijn om vrijgelaten te worden.

In Qatar is het verboden om publiekelijk te drinken (en dronken te zijn). Natuurlijk zijn er best mensen die daar drinken - zeker buitenlanders - maar dat gebeurt dan heimelijk, geniepig, weg van alles en iedereen. Als je het publiekelijk doet word je gewoon zo, hop, in de gevangenis gegooid. Want alcohol drinken is, vinden ze in Qatar, in strijd met de Koran en dus met de Islamitische wet (Sharia).

Maar ja, deze winter wordt het WK Voetbal gehouden in Qatar. En dat is een beetje een probleem. Voetbalfans uit het Westen houden namelijk wel van een glaasje (of tien). Ze zijn vaak dronken, gaan dan soms ook het gevecht met elkaar, en zelfs als alles wel goed gaat zie je ze 24/7 dronken lallend over straat gaan.

Daar hebben ze in Qatar geen zin. Alleen, tja, je kunt die mensen moeilijk in het gevang gooien. Dat gaat de FIFA nooit accepteren. Er is al voldoende kritiek op het feit dat het WK in die slavenstaat gehouden wordt. Dus de emirs van Qatar moesten iets anders bedenken.

Nou, dat is gelukt. Ze gaan werken met "ontnuchteringstenten." Dit houdt in dat dronken voetbalfans daar ingezet kunnen worden door de politie de liefhebbende autoriteiten. Vervolgens moeten ze daar een paar uur, nou ja, afkoelen zeg maar. Als ze dan weer nuchter genoeg zijn om over straat te gaan (zonder dat iedereen kan zien dat ze keihard gedronken hebben de dag ervoor) worden ze vrijgelaten.

En met "paar uur" bedoel ik natuurlijk, afhankelijk van het aantal bier dat iemand drinkt, ergens tussen 2 en 12 uur. Want, laten we eerlijk zijn, als je bijna omvalt van het drinken is 2 of 3 uur niet afdoende om je enigszins normaal te laten functioneren. Daar is wat meer voor nodig.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het 'goede' nieuws is dat Qatar deze maatregelen voorlopig alleen lijkt te bedoelen voor dronken voetbalfans die overlast veroorzaken. Het slechte nieuws is, helaas, dat niet helemaal duidelijk is wat 'overlast' precies is. Als ze dronken over straat gaan en samen allemaal liedjes keihard zingen, tja, dan wordt de lokale streng-islamitische bevolking daar natuurlijk niet blij van. Is dat dan overlast?

Zo ja, dan kunnen de fans zich opmaken voor heel wat verblijfsuren in de 'ontnuchteringstenten' van de emirs. Leuk hoor, zo'n WK!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties