Screen Shot 2022 09 21 at 152450

-Michel Mulder- 'Hoe houdbaar is de Haagse politiek nog?'

Opinieokt 02 2022, 10:30
Wie de euvele moed bezit om zo af en toe een debat te volgen, die zal déjà vu's hebben naar zijn of haar kleutertijd in de zandbak.
Wat het hart van onze democratie, de morele hoeders van ons fatsoen en beschaving daar iedere dag voor schouwspel opvoeren, daar schieten de tranen van in je ogen.
Als we op het laagste kostenplaatje gaan zitten voor dit schouwspel - 150 kamerleden met een omgerekend maandsalaris van ongeveer €10.000 per maand - dan kost deze tragikomedie ons al 18 miljoen aan schadeloosstelling voor de acteurs. Let wel, C-acteurs die in het daadwerkelijke vak van acteren nog geen droge korst brood bij elkaar gespeeld zouden krijgen.
ddDe Tweede Kamer - maar uiteraard ook het lelijke stiefbroertje de Eerste Kamer - is van een bolwerk van volksvertegenwoordiging verworden tot een open gesticht, waar meer zwaar gestoorden zitten dan in alle tbs-klinieken tezamen.
Er is geen spoortje van schaamte, collegialiteit, integriteit en menselijkheid te bespeuren in die slangenkuil genaamd ons parlement. Wat wij op dagelijkse basis slechts zien is a ratrace to the bottom, ingegeven door ego's, machtswellust en persoonlijk gewin.
En vergis u niet, het vuile spel wordt in alle fracties, en door elke politieke kleur gespeeld. Want toetreding tot dit open gesticht betekent dat je je ziel, menselijke waarden en waarheidsvinding achterlaat bij de metaaldetectoren aan de ingang, als zijnde niet toelaatbaar.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wij mogen getuigen zijn van 150 exorbitant beloonde acteurs, die ons op dagelijkse basis een moreel vingertje in het gelaat prikken aangaande ons gedrag, levenshouding en ecologische voetafdruk. Dit terwijl ze zelf bezig zijn - als de Mocro Maffia-light - elkaar wat slagersmessen in de rug te duwen, omdat deze door de faillissementsgolf nu toch in de aanbieding zijn.
Deze Tweede Kamer, dit parlement, deze verzameling gestoorde psychopaten is voor mij niet langer de vertegenwoordiging van mijn stem, de hoeder van mijn verwachtingen en idealen en het hart van onze democratische rechtsstaat. Nee, het is slechts een bij elkaar geraapt zooitje criminelen die met anderhalve eeuw spinhuis achter de naam opgesloten dienen te zitten in de EBI.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten