shutterstock 2235362873

Vreselijk! Friends-acteur Matthew Perry dood aangetroffen in badkamer

Cultuurokt 29 2023, 10:30
De internationaal beroemde acteur Matthew Perry is gisteravond dood aangetroffen in zijn woning. De hulpdiensten werden ingeschakeld naar aanleiding van een telefoontje van zijn persoonlijke assistent. Eenmaal ter plaatse zag het ambulancepersoneel dat Perry in zijn jacuzzi was, dood.
Perry heeft een lange geschiedenis van alcohol- en pillenmisbruik (pijnstillers). Toen bekend werd dat hij op zo'n manier overleden was reageerden mensen dan ook al heel snel door te opperen dat hij misschien een terugval had gehad - na jaren van nuchterheid. Maar dat lijkt niet het geval te zijn. De informatie die nu naar buiten is gekomen duidt op een hartstilstand - niet op een misdrijf, maar ook niet op drugs- of alcoholgebruik ten tijde van zijn dood.
Natuurlijk kan het wel zijn dat hij zijn lichaam zo afgrijselijk behandeld heeft voor hij alcohol- en drugsvrij werd dat dit het gevolg ervan is. In zijn vorig jaar verschenen memoires - Goddank dat hij die nog kon publiceren voor zijn dood- schreef hij dan ook: "Ik had al dood moeten zijn." Zo is er een geval bekend dat zijn hart ophield met werken - na een overdosis drugs. Vervolgens kreeg hij vijf minuten lang een hartmassage. Dit bracht hem weer bij.
Matthew Perry werd bekend vanwege zijn rol in Friends. Daarin speelde hij Chandler Bing. Chandler was de sarcastische vriend van de groep. Hij was erg grappig. Zijn beste vriend was de domme, maar loyale Joey. Chandler trouwde uiteindelijk met Monica.
Eerder zei Perry dat hij hoopte dat, hoewel mensen het natuurlijk over Friends zouden hebben als hij zou overlijden, hij het ook fantastisch zou vinden als er aandacht zou zijn voor zijn hulp aan andere mensen, en dan met name aan verslaafden. "Ik ben nog altijd met mezelf bezig, maar het beste aan mij is dat als een verslaafde naar mij toe komt en om hulp vraagt zeg ik altijd: 'Ja. Ja, ik weet hoe dat werkt, zelfs als ik het niet altijd voor mezelf kan doen.' Dat doe ik dus heel vaak, één op ée´n of in een groep."
"Als ik sterf en mensen het over mijn prestaties hebben, dan hoop ik dat Friends ergens staat, ver onder al de dingen die ik heb gedaan voor andere mensen," zei Perry. "Ik weet dat het niet gebeurt, maar het zou mooi zijn."
De politie heeft geen drugs (of alcohol) aangetroffen in de woning van Perry. Zijn memoires kunnen hier besteld worden op Bol.com.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten