image001 23

3 redenen om je autoverzekering regelmatig te checken

Economiemrt 08 , 20:30
Iedereen die in Nederland met een auto de openbare weg op gaat, is verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Mocht je dan een ongeval veroorzaken, dan maakt de andere partij in ieder geval aanspraak op een vergoeding en kan de verzekering deze partij schadeloos stellen. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat er gebeurt op het moment dat dit niet het geval zou zijn geweest. Toch is het verzekeren van je auto niet het enige wat je moet doen, ook het regelmatig checken van deze verzekering auto is van belang. Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat je niet te veel betaalt, maar ook dat de dekking die je hebt, voldoet aan de situatie. Zo kan het zijn dat je auto inmiddels de nodige jaren oud is, waardoor een allrisk verzekering overbodig is geworden. Daarom delen we 3 redenen met je, waarom het verstandig is om iedere paar maanden even te kijken naar je verzekering.
Veranderingen in je persoonlijke situatie
Het leven zit vol met veranderingen en soms hebben deze veranderingen ook invloed op je autoverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, een verhuizing of gezinsuitbreiding. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op de premie die je betaalt of de dekking die je krijgt. Door regelmatig je polis te controleren, kun je ervoor zorgen dat je autoverzekering nog steeds aansluit bij je huidige situatie. Zo is het bijvoorbeeld in het geval van een kindje ook verstandig om te zorgen voor vervangend vervoer, zodat je hier ergens met pech langs de weg moet wachten tot iemand je op komt halen.
Nieuwe of aanvullende opties
Verzekeringsmaatschappijen brengen regelmatig nieuwe producten en diensten op de markt. Deze nieuwe mogelijkheden hebben misschien wel net het voordeel waar jij al een tijdje naar op zoek bent. Zo ben je namelijk niet bij iedere verzekeraar standaard verzekerd tegen ruitschade. Door regelmatig even te kijken of contact op te nemen met je verzekeraar, kun je rustig samen de polis doornemen en waar nodig een autoverzekering afsluiten die past bij je situatie zoals deze op dat moment is. Vaak zien we dat veel mensen hun auto jaren geleden hebben verzekerd en er verder niet meer naar omkijken. Dit heeft vaak als risico dat je of te veel betaalt of de dekking niet meer past bij je huidige situatie of leeftijd van de auto.
Schadevrije jaren
Je schadevrije jaren zijn van invloed op de premie die je betaalt voor je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te lager de premie zal zijn. Het is belangrijk om te controleren of je huidige verzekeraar je schadevrije jaren correct heeft geregistreerd. Als er fouten zijn gemaakt, kan dit invloed hebben op de premie die je betaalt. Door regelmatig je autoverzekering te checken, kun je ervoor zorgen dat je schadevrije jaren correct worden bijgehouden en zo profiteren van een lagere premie. Daarbij kan het zijn dat de ene verzekeraar je net wat meer korting geeft dan de ander, dus ook dat is iets om serieus naar te kijken. Ons advies is daarom, om bijvoorbeeld iedere 3 maanden je verzekering na te kijken. Dit hoeft echt geen uren te duren en is vaak met een minuut of tien wel geregeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten