screen shot 2023 03 27 at 121414

De impact van kleding op het imago van jouw bedrijf

Economiemrt 27 2023, 7:00
Misschien denk je er niet heel vaak over na, maar kleding speelt een belangrijke rol bij het creëren van een professionele uitstraling voor een bedrijf. Het uiterlijke imago kan de geloofwaardigheid verhogen en het vertrouwen van klanten en stakeholders vergroten.
Competent en betrouwbaar
Het dragen van uniforme kleding door werknemers zorgt voor een herkenbare uitstraling, wat belangrijk kan zijn voor de opbouw van merkbekendheid én het versterken van de identiteit van het bedrijf. Klanten weten direct met wie ze te maken hebben en wat ze dus kunnen verwachten van het bedrijf. Werknemers die er professioneel uitzien, worden vaak als competent en betrouwbaar gezien.
Veiligheid en hygiëne
In sommige sectoren, zoals de horeca, de zorg en de bouw, is het dragen van specifieke kleding vereist vanwege veiligheids- en hygiënevoorschriften. Het dragen van de juiste kleding kan helpen bij het voorkomen van verwondingen en het minimaliseren van risico's op de werkplek. Daarnaast kan het dragen van schone en hygiënische kleding bijdragen aan de gezondheid van werknemers en klanten. Een werkbroek kopen (en eventuele andere persoonlijke beschermingsmiddelen) is dus iets dat je waarschijnlijk bovenaan het lijstje moet zetten.
Klantgerichte benadering
Kleding kan ook bijdragen aan een klantgerichte benadering. Werknemers die er verzorgd en professioneel uitzien, geven klanten het gevoel dat ze serieus worden genomen en dat hun behoeften worden erkend. En vaak is het zo dat door herkenbare logo’s op kleding mensen sneller genegen zijn om met een bedrijf in zee te gaan.
Kledingvoorschriften
Het is eigenlijk altijd belangrijk om duidelijke kledingvoorschriften te hebben voor werknemers. Men weet dan precies wat er wordt verwacht en dit voorkomt ook vervelende situaties met ongepaste kledingkeuzes en het waarborgt de veiligheid en hygiëne. Daarnaast kan het hebben van kledingvoorschriften (zoals een werkbroek heren met een nette polo met logo) ook bijdragen aan een gelijkwaardige behandeling van werknemers. Als er duidelijke richtlijnen zijn voor wat wel en niet acceptabel is, kan dit voorkomen dat werknemers worden beoordeeld op hun uiterlijk in plaats van hun prestaties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten