14086693619 1d5641df7d c

Digitale euro als verplicht betaalmiddel: Winkeliers worden gedwongen om mee te gaan met de moderne tijd

Economiejun 28 2023, 21:30
De Europese Commissie heeft plannen aangekondigd om betalen met een digitale euro mogelijk te maken in de hele eurozone. In het voorstel wordt voorgesteld dat gebruikers binnenkort een rekening kunnen openen voor de e-euro bij commerciële banken. Bovendien zullen winkeliers verplicht worden om deze digitale munt te accepteren.
Europa heeft al geruime tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een digitale versie van de euro. Nu heeft het een eerste voorstel gepresenteerd over hoe deze e-euro vorm moet krijgen. Een belangrijk aspect hiervan is dat de munt voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het plan is dat consumenten bij reguliere banken zoals ING en ABN AMRO een rekening kunnen openen voor digitale euro's. Deze banken mogen geen kosten in rekening brengen voor deze rekening. Aan de andere kant ontvangen gebruikers geen rente op hun saldo. Voor mensen die geen bankrekening kunnen openen, zoals vluchtelingen, wordt er een aparte instantie opgericht waar zij terecht kunnen.
De beleidsmakers streven ernaar dat gebruikers straks overal terecht kunnen in landen die de euro als betaalmiddel hebben. Daarom worden winkeliers verplicht om de digitale munt te accepteren. Ze mogen wel een klein bedrag in rekening brengen, vergelijkbaar met de kosten die ze nu al hanteren voor andere betaalmethoden. Er komt echter een uitzondering voor kleine winkeliers die momenteel alleen contant geld accepteren. Zij zijn niet verplicht om de e-euro te accepteren.
Er bestaan echter veel zorgen over privacy. Critici vrezen dat de Europese beleidsmakers in de toekomst kunnen zien waaraan mensen hun geld besteden, waardoor ze beperkingen kunnen opleggen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je met de digitale euro geen alcohol, sigaretten of ongezond voedsel kunt kopen. Er zijn experts die benadrukken dat de bestaande betaalsystemen uitstekend functioneren en dat er geen behoefte is aan een extra betaalmiddel. Bovendien stellen ze dat een digitale euro nooit zoveel privacy kan bieden als contant geld.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten