screen shot 2022 12 31 at 152833

Geen groene vingers? Koop deze planten!

Economiejan 02 2023, 7:30
Je wilt wat meer groen in huis halen, want je mist nog een beetje levendigheid in de huiskamer. Toch twijfel je enorm, want je hebt niet echt groene vingers. Planten kunnen een dure investering zijn als je de een na de andere dood ziet gaan en je steeds maar nieuwe exemplaren moet aanschaffen. Het is tijd om je eens te verdiepen in verschillende plantensoorten, want er zijn flink wat planten die je prima zonder groene vingers in huis kunt hebben. We geven je graag wat suggesties en een optie voor als je écht geen enkele plant in leven kunt houden. Zo haal je tóch groen in huis, zonder al het gedoe.
Sansevieria Laurentii
Heb je de sterkte nodig van een cactus, maar wil je toch graag wat groen in huis? Geen paniek, we hebben dé optie voor jou! De sansevieria Laurentii, ook wel bekend als vrouwentong, is een plant die je bijna niet kapot kunt krijgen. Al zet je deze vol in het zonlicht, geef je haar weken geen water, ze komt er altijd wel weer bovenop. Als extra voordeel is deze plant ontzettend luchtzuiverend, dus ideaal in de woonkamer of slaapkamer. Je scoort hem voor een mooie prijs bij plantje.nl!
Monstera
De monstera staat erom bekend dat deze plant ideaal is wanneer je geen groene vingers hebt. Hij vraagt namelijk erg weinig onderhoud en je hoeft deze ook niet heel veel water te geven. De plant heeft grote bladeren met gezellige gaten. Hoe gezonder de plant is, des te meer gaten hij per blad krijgt. Ben je benieuwd waarom deze planten eigenlijk gaten heeft? Dat heeft een simpele uitleg, namelijk dat hij zo minder wind vangt tijdens een tropische storm. De wind gaat er dwars doorheen, waardoor de plant minder snel omver geblazen wordt. Slim toch?
Kunstplanten
Bij neppe planten denk je al snel aan exemplaren die nét iets te glimmend groen zijn. Je ziet van een flinke afstand ervan af dat ze van plastic gemaakt zijn en dus zal je ze niet snel in je huis neerzetten. Toch kun je tegenwoordig ontzettend veel mooie kunstplanten vinden die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Als je geen groene vingers hebt is dit natuurlijk ideaal, want je hoeft deze helemaal niet te onderhouden. Je kunt ze op elke plek in huis kwijt, zelfs in de schaduw en in de tocht naast een deur. Dit geldt natuurlijk ook voor een prachtig boeket aan droogbloemen. Kortom, ideaal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten