Screen Shot 2022 09 27 at 125712

Wat is het verschil tussen papier/karton en vertrouwelijk papier?

Economiesep 27 2022, 7:00
Je hoort steeds vaker dat je afval moet scheiden, want het is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Wanneer je als bedrijf het afval goed wilt scheiden, dan kan het zijn dat je een aantal vragen hebt. Bijvoorbeeld over het verschil tussen gewoon papier/karton en vertrouwelijk papier. Wij vertellen je graag meer.
Wat mag bij papier/karton?
In de papiercontainer kun je papier en karton kwijt, zoals dozen en ander afval dat 100% papier of karton is. Wanneer je papier en karton goed van ander afval scheidt, kan een afvalverwerkingsbedrijf, zoals Renewi, hier een tweede leven aan geven. Het oude papier en karton wordt dan gerecycled naar nieuwe grondstoffen en energie. Zo draag je als bedrijf bij aan een beter milieu en kun je doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen behalen.
Wanneer heb je een kliko voor vertrouwelijk papier nodig?
Het kan zo zijn dat jouw bedrijf gevoelige of vertrouwelijke informatie op papier heeft staan. Dan wil je niet dat iemand hier bij kan, wanneer je dit in een container hebt gegooid. Er zijn speciale containers voor vertrouwelijk papier, zodat vreemde ogen en handen niet bij het afval kunnen. Maak je gebruik van een professioneel afvalverwerkingsbedrijf voor jouw vertrouwelijk papier? Dan zorgen zij dat jouw vertrouwelijke afval discreet vernietigd wordt. Bij Renewi wordt het bovendien gerecycled, waardoor je als bedrijf ook duurzaam bezig bent.
Wat je niet in je papiercontainer mag werpen
Producten die volledig van papier of karton zijn gemaakt mogen bijna altijd in de papiercontainer, zoals drukwerk. Toch zijn er een aantal uitzonderingen, die je misschien niet meteen zou verwachten. Een van de uitzonderingen, is nat papier of karton. Dit is te veel vervuild, waardoor het niet meer gerecycled kan worden. Gooi je nat papier of karton in de papiercontainer, dan is het afval vaak niet meer bruikbaar voor recycling. Ook pizzadozen en vergelijkbare voedselverpakkingen gooi je niet in de papiercontainer. Er blijft namelijk vaak een hoop vet en olie achter in pizzadozen, waardoor het karton ook vervuild wordt. Papieren koffiebekers zijn ook een boosdoener voor je papieren afvalhoop. Deze bekers bevatten namelijk een speciaal laagje aan de binnenkant, zodat het papier niet kapot gaat bij de aanraking met vloeistoffen. Wil je helemaal duurzaam bezig zijn? Gebruik dan afwasbare koffiemokken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten