pexels kai pilger 996329

Zo bespaart je kledingkast je een hoop ruimte

Economiemei 03 2022, 14:43
De woningmarkt geeft op dit moment niet veel speling als je op zoek bent naar een iets groter huis. Soms kun je beter in je eigen huis wat concessies maken, zodat je nog wat langer met woonplezier kunt leven. Woon jij in een huis dat eigenlijk net te klein is of wil je graag ruimte besparen door je kledingkast in je slaapkamer te zetten? Dan zijn er een aantal trucjes die ervoor zorgen dat je wat ruimte kunt besparen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je kledingkast, want misschien kun je door het aanschaffen van een nieuwe kast een heel hoop gedoe voorkomen.
Een kledingkast met schuifdeuren
Als je kledingkasten naast je bed hebt staan – of naast een ander meubelstuk in een andere kamer – kunnen openslaande deuren nog wel eens een uitdaging zijn. Als jij bijvoorbeeld een goede kijk in je kledingkast nodig hebt, dan staan die deuren wel een tijdje open. Andere bewoners kunnen er zo niet meer langs, maar ook jij zelf niet. Een makkelijke oplossing is om een kledingkast aan te schaffen met schuifdeuren, welke gemakkelijk naar de zijkant openschuiven. Zo neemt de kast niet meer ruimte in beslag dan hij al doet en kun je gemakkelijk een kijkje nemen.
Een logische indeling
Veel van ons hebben een niet zo nette kledingkast. Misschien vouw je je kleding na het wassen wel netjes op, maar eindigt je kast alsnog in een rommeltje wat je regelmatig moet uitzoeken en opruimen. Een opgeruimde kast is vaak een stuk ruimtebesparender dan een rommelige kast en daarnaast ziet het er ook een stuk overzichtelijker uit. Vervolgens is het handig om naar de indeling te kijken. Heb je lades, vakken of een kledingstang? Kijk naar manieren om het kleiner op te vouwen en strakker in te delen. Zo bespaar je ruimte in je kledingkast zelf en heb je wellicht geen twee kasten nodig, maar slechts eentje!
Doe elk half jaar een check
We kopen vaak veel meer kleding dan dat we nodig hebben en gooien niet al te veel weg. Het resultaat hiervan is een overvolle kledingkast met kledingstukken waarvan je niet meer wist dat je ze had. Probeer elk half jaar een check door je kast te doen, waarbij je de kledingstukken die je niet meer draagt eruit filtert. Zo voorkom je dat jouw kast veel te vol raakt en houd je het overzicht. De kleren die je niet meer draagt kun je doneren aan een goed doel of in je familiegroepsapp gooien met de vraag of iemand het graag zou willen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten